Opende laat zich opzwepen door twaalfde man

n de wedstrijd tegen WTOC wist Opende een moeizame maar verdiende overwinning te behalen. Opende had het zich een stuk makkelijker kunnen maken door de vele kansen te verzilveren. Te vaak bleek deze middag de eindpass of het eindschot de finesse te missen, maar ook WTOC doelman Hoiting verdiende de credits.

Al na zeven minuten viel er een mooie aanval voor Opende te noteren. Via de gebroeders Westerhof bereikte de bal Patrick Pot. Hij schoot nauwkeurig op doel, maar via de binnenkant van de paal belandde de bal weer in het veld en kon uitverdedigd worden.

Vier minuten later werd de bal op de stip gelegd. Koen Post kwam via de rechterkant door en werd, ware het minimaal, in het strafschopgebied ten val gebracht. De penalty die volgde werd genomen door Jarno Westerhof. Zijn geplaatste elfmeter werd door Hoiting katachtig gekeerd.

Dezelfde Hoiting wist niet veel later de bal uit de bovenhoek te tikken. Voor WTOC verliep het doelpunten een stuk soepeler. Bij de eerste de beste kans was het meteen raak. Een goed aangesneden corner van Sybren Bosma werd door Eppie Pijpker weggebokst, maar belandde daarbij voor de voeten van Jaap de Bruin. De Bruin schoot met een ziedende streep raak.

De twaalfde man roerde zich al vanaf het begin van de wedstrijd en juist na de tegentreffer gingen zij nog meer als een man achter de hoofdmacht staan. Geholpen door het tromgeroffel werd Opende opgezweept en werd voor rust de achterstand al omgezet in een voorsprong. Tweemaal was het Jarno Westerhof die perfect afrondde en de 2-1 als ruststand wist te noteren.

In de tweede helft vielen er prima kansen van Cato de Boer, Patrick Pot en Jarno Westerhof te noteren. Het niet verzilveren van deze kansen hield WTOC op de been en geholpen door de wind bleven de Wygeastbewoners hierdoor hoop houden op meer.

De achterhoede gaf deze middag echter geen krimp en daardoor werd Pijpker ook niet meer getest. In de negenentachtigste minuut kwam er loon na werken voor de Peendermantsjes. Het was wederom Jarno Westerhof die zich met een derde doelpunt tot Peender man of the match wist te kronen.

Volgende week is er voor Opende opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt koploper Kootstertille op bezoek op De Olde Wierden. Voor Opende zal volgende week bepalen of er nog omhoog gekeken kan worden of dat alleen de derde periode nog tot een mogelijk toetje kan leiden.