Opende JO17-1 werkt aan de klantenbinding!!!

In de laatste 2 potjes hebben de boys het vervolg in de beker veiliggesteld en was vandaag officieel  de 1e vrije zaterdag gepland voor de boys. Maar ook die kan nuttig besteed worden en dus werd er enige inzet verwacht van het JPG trio om een oefentegenstander te vinden. Na vele telefoontjes en zelfs een aantal toezeggingen was het last minute Be Quick Dokkum JO17-1 die toehapte en ook daadwerkelijk de Peender arena binnenstapte.

 

Voor de boys een mooie uitdaging aangezien de tegenstander van vandaag een klasse hoger acteert en dus uitkomt in de hoofdklasse. Tijdens de voorbespreking werd het punt aangestipt dat men in die klasse ook gewoon van A naar B speelt en dus naar hetzelfde kleur shirtje speelt, dus dat kunnen wij minstens net zo goed. Het verschil moet en kan dan gemaakt worden in de beleving en de wil om te winnen……

 

De start was toch even zoeken en de openingsfase was dan ook voor de gasten. Waar onze boys nog  wat zoekende waren was Be Quick toch wat doortastender en slagvaardiger. Ondanks dat overwicht was het uiteindelijk, in de ogen van de “J”, een echte lucky goal die de bezoekers, op dat moment wel terecht, op voorsprong brachten. Maar de boys waren niet echt onder de indruk en kwamen steeds meer in de wedstrijd en binnen 5 minuten tijd werd de achterstand omgezet naar een 2 – 1 voorsprong. Vanaf dat moment waren de Peenders de grote baas op het veld en werd het publiek verwend met mooie aanvallen en een geweldig stukje voetbal beleving. Uiteindelijk wisten de Peenders nog eenmaal te scoren en met een zuinige 3 – 1 voorsprong de rust te halen.

 

Tijdens de verplichte break waren er de complimenten maar ook het waarschuwend vingertje van de coach. Let op boys, zij krijgen nu een donderspeech en zullen zich als hoofdklasser toch echt gaan laten gelden. Als we hun echt een knikje willen geven moeten we snel scoren!! Die boodschap kun je deze jongens wel mee geven en binnen 3 minuutjes stond er een 4 – 1 voorsprong op het scorebord en niet veel later was zelfs nummertje 5 op het score bord gezet. Waar de Peenders in het vervolg nog een paar mooie mogelijkheden onbenut lieten was Dokkum wel slagvaardig en werd het verschil uiteindelijk terug gebracht tot een 5 – 3 tussenstand. Verdere schade wisten de boys te voorkomen en zodoende kon er weer een overwinning worden gevierd.

 

Langs de zijlijn was er gedurende wedstrijd toch wel enig geroezemoes. Waar afgelopen week de afsluitende en wedstrijd gerichte training al door de “J” werd geleid, was ook vandaag de “P” wederom in geen velden en wegen te bekennen. Waar J&G zich nergens over lieten horen, kwam er vanuit de “har(ry)de kern” het bericht door dat “P” op een “verplichte” scouting reis naar Limburg was gestuurd. De sterk fluitende baas van de “Hurde Eker” wist zelfs te melden dat ondanks de mooie resultaten in de afgelopen weken de eerste haarscheurtjes binnen het JPG trio al zichtbaar zijn……

 

Ondanks alle geroezemoes hebben de boys gewoon gedaan waar het omdraait. Lekker voetballen, plezier hebben, het publiek verwennen en winnen!! De eerste 5 wedstrijden van het huidige seizoen zijn allemaal omgezet in mooie en ruime overwinningen. De boys lijken dan ook klaar voor start van de competitie. Desondanks hebben de boys volgende week wederom geen officiele verplichtingen en zal er dan ook komende week weer volop gezocht worden naar een alternatief programma.

 

“Read wyt en gek, forza Peenders!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Maurice Postma (2x) Niels de Jong (2x) en Christian van Doezum (1x)

 

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht