Opende vindt zijn waterloo in Garyp.

Nadat er vanaf half maart door vv Opende geen wedstrijd meer was verloren en er na de voorbereiding en sprankelende competitiestart al tien wedstrijden geen nederlaag meer was geleden, heeft Opende in V en V’68 haar meerdere moeten erkennen.

Opende wist al snel met 0-1 voor te komen. De eerste de beste goedlopende aanval was meteen raak, waarbij deze over vele schijven ging. Joep van de Haar opende op Erwin Henstra, deze speelde Siemon Kuperus aan, welk op zijn beurt, Jarno Westerhof weg stak. Westerhof snelde langs zijn tegenstander en gaf prima voor op Arnold Oosterbaan, welke de bal koelbloedig binnenwerkte (0-1).

Hierna was Opende heer een meester en leek ook op weg naar meer. Jarno Westerhof speerde in de vijfde minuut de zestien van V en V binnen en werd hier gevloerd. Een penal zou moeten volgen, maar de scheidsrechter besloot anders.

Na een kwartier spelen ontving Corwin Westerhof de bal van Cato de Boer, na een technisch hoogstandje vuurde Corwin de bal op doel, waarbij deze door de keeper en vervolgens bovenkant van de lat tot corner werd verwerkt. Deze corner werd door Wietse Eringa ingekopt, maar verdween hierbij over het doel.

Een zekere 0-2 werd even later jammerlijk gemist door Arnold Oosterbaan. Opnieuw was de aangever van Jarno Westerhof, een kopie van de 0-1 was in de maak, maar deze keer verdween de bal over het doel.

Kort hierop schoot Siemon Kuperus verraderlijk op doel, waarbij de keeper adequaat optrad.

In de 39’ste minuut een waarschuwing vanuit V en V zijde. Een diepe bal werd verlengd, waarbij Joep van de Haar de bal moeizaam verwerkte en een Gariper aanvaller de bal naast wipte. Een minuut later sloeg alsnog het noodlot toe. Van de Haar leek een bal simpel te gaan verwerken, maar werd verstoord door Harmen van der Bij en deze ontfutselde de bal van Van de Haar en ronde via tweemaa binnenkant paal af (1-1).

Opende was het hierna even kwijt en ging gedesillusioneerd de kleedkamer binnen. De mannen van coach Wybenga hadden, vanuit het niets, ineens toch hoop op een positief resultaat.

Na rust was er een evenwichtiger spelbeeld, waarbij ook de Garipers zo nu een dan van zich afbeten. Vaak was het hierbij de fysiek sterke Wymenga die een centrale rol opeiste. De beste speler aan Garyp-zijde is een echte mannetjesputter en kan geen moment uit het oog worden verloren. Het was aan de solide verdedigende Chiel de Jong en Wietse Eringa te danken dat zij de beste man aan Gariper zijde niet tot scoren lieten komen.

Na een kwartier spelen viel de beste aanval van V en V te noteren. Via de rechterkant werd de bal voorgegeven. Op het randje van de zestien meter was het Jan Jouke Schievink die de bal ineens op de pantoffel nam. Onhoudbaar verdween de bal prachtig in het Peender doel (2-1).

Hierna probeerde Opende van alles. Zo kwam Daan Vlastuin net niet tot afronden, verdween een poging van Corwin Westerhof via de kluts net naast de goal en waren de vele corners die vielen te noteren wel gevaarlijk maar leverden zij geen doelpunten op. Bij twee ogenschijnlijke penalty-momenten had de scheidsrechter nog anders kunnen beslissen, maar zoals wel vaker te zien is op de velden, zit het, als het tegen zit, ook allemaal tegen en werden de momenten door de scheids weggewuifd. Het gejuich na afloop vanuit Garyp zijde was dan ook meer dan logisch. Vanuit een ogenschijnlijk gelopen wedstrijd had Opende zichzelf niet beloond en daarmee zichzelf een slechte dienst bewezen. Voor Garyp een mooie opsteker, waarbij ook zij zich in de top van de vierde klasse b nestelen.

Voor Opende waren de druiven zuur, maar hoeft men niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ook deze wedstrijd had men het (veel) betere van het spel en vielen er prima mogelijkheden/kansen te noteren. Volgende week is er een nieuwe competitieronde en komt VIOD op bezoek in Opende.