Opende wint eerste bekerwedstrijd van De Lauwers met 0-5.

Opende wint eerste bekerwedstrijd van De Lauwers met 0-5.

Zonder zelf groots te spelen heeft Opende zaterdag een 0-5 overwinning geboekt in het eerste bekertteffen.

In Warfstermolen bleek dat de gemeente op donderdag een snipperdag had genomen met betrekking tot het maaien van het veld. Hierdoor was snel combinatiespel onmogelijk en moesten beide verenigingen uit een ander vaatje tappen.

Als snel bleek dat Opende de bovenliggende partij was en van daaruit was het ook wachten op de eerste treffer van de gasten. Deze kwam er in de twintigste minuut toen Corwin Westerhof een vrije trap fraai binnenkrulde. Vervolgens duurde het tot vijf minuten voor de thee toen Cato de Boer het duel besliste. Zijn elfmeter werd feilloos verzilverd.

In de tweede helft was het snel raak en bij de 0-3 kwam de mooiste aanval in de boeken. Westerhof werd gelanceerd en getorpedeerd. De goed leidende scheidsrechter Vonk wachtte het voordeel af en nadat De Boer zijn schot nog werd gekeerd was het Arnold Oosterbaan die het doel wel wist te vinden.

De volgende aanval belandde wederom op de stip. Siemon Kuperus stuurde De Boer alleen op de keeper af, waarbij De Boer alleen door een overtreding te stoppen was. Deze maal was het Chiel de Jong die te trekker mocht overhalen (0-4).

Het moet gezegd dat VV De Lauwers niet bij de pakken neer ging zitten en ook nog tweemaal de veste van Eppie Pijpker belegerde. Beide malen was Pijpker een sta in de weg en daarmee werd wederom de nul gehouden.

Het slotakkoord kwam op naam van Erwin Henstra. Op aangeven van Westerhof trof hij met een droge knal doel.

Aankomende week wacht Opende een dubbel treffen. Aanstaande dinsdagavond is Surhuisterveen de oefenpartner (in Surhuisterveen om 19.30 uur) en aanstaande zaterdag wacht dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om half drie wordt er dan afgetrapt in het bekertreffen met het sterk geachte VV Grijpskerk.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht