Opende wint onder heroïsche omstandigheden van GSVV

Opende wint onder heroïsche omstandigheden van GSVV (0-2)

Afgelopen zaterdag trad de equipe van Marcel Hiemstra en interim-leider (Oosterbaan genoot van vakantie) Lubbe Klaver in actie bij buurdorp Gerkesklooster-Stroobos. Lang was het afwachten of de weergoden goed gezind waren. Halverwege de zaterdagochtend ging het sein vanuit GSVV op groen en daardoor bleek deze burenstrijd de enige wedstrijd die doorging in de Friese vierde klasse B.

Opende won de toss en koos ervoor om de straf over het veld staande wind de eerste helft in de rug te hebben. Dit bleek gedurende de wedstrijd een goede keus te zijn. GSVV kwam er de eerste helft, met name ook door het windnadeel, nauwelijks aan te pas. Voor Opende was het Maik Nitschkowski die de eerste kanonskogel op de GSVV-veste afvuurde. De bal deinsde via de onderkant van de lat terug het veld in. In de twaalfde minuut was het wel raak. Richard Borger pikte een afgeslagen corner op en van een meter of 25 knalde hij de 0-1 tegen de touwen. Het bleek voor de ijzervreter de eerste treffer in de senioren van Opende.

Hierna vielen er voor de rust nog kansen van Jarno Westerhof, Corwin Westerhof en Erwin Henstra te noteren. De hardwerkende mannen hadden het vizier echter niet op scherp en ook de gastendoelman pareerde enkele malen heel goed.

In de tweede helft zou GSVV de wind in de rug hebben en dus was Opende er nog niet gerust op dat er een positief resultaat uit deze wedstrijd gehaald zou worden. Echter bleek in de tweede helft dat Opende goed had gezien waar de mogelijkheden lagen. Men probeerde de bal laag te houden en er voetballend doorheen te komen. Dit lukte de mannen redelijk. Bij de spaarzame tegenaanvallen miste Keuning met een kopbal de Peender veste tot op een meter. Ook een vrije trap rond de zestien betekende, met de wind in de rug, even billenknijpen voor Opende. De pegel van de laatste man van GSVV belandde echter in Buitenpost en daardoor verbleekte ook deze mogelijkheid.

In de tussentijd was de wind wat gedraaid en ging deze over de breedte van het veld staan. De regen, hagel en natte sneeuw kwam met bakken uit de hemel, maar de Peendermantsjes verblikten niet. De (de tweede helft sterk) ingevallen Daan Vlastuin fungeerde als aanspeelpunt en bracht Cato de Boer en Corwin Westerhof regelmatig in stelling. Toch duurde het nog tot de zeventigste minuut voordat het pleit in het voordeel van de Peendermantsjes beslecht werd. Jarno Westerhof wist met een splijtende pass Cato de Boer te bereiken, deze legde de bal voortreffelijk voor de goal, waarbij Maik Nitschkowski de bal in de verre hoek deponeerde. De keeper wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek te houden, maar Corwin Westerhof was er als de kippen bij om de 0-2 op het scorebord te noteren.

Hierna speelden de Peendermantsjes de wedstrijd geconcentreerd uit. Een compliment was er hierbij te noemen voor de tomeloze inzet van het collectief. De Peenders wisten de gehele wedstrijd de druk op de GSVV-manschappen te houden en kwamen niet meer in gevaar.

Volgende week wacht voor Opende een thuiswedstrijd tegen Friese Boys. De uitwedstrijd zit nog vers in het geheugen van de Peenders, waarbij er een zwaar onterechte nederlaag te noteren viel. Aankomende zaterdag zullen de Peendermantsjes dan ook uit zijn op revanche.