Opende wint ook bij Wilper Boys (0-4)

Na de afgelasting van het eerste Westerkwartier-toernooi schakelde de technische staf van Opende snel en wist het met de Wilper Boys een mooi affiche te regelen.

In de winterstop werd er een zwaarbevochten 2-0 oefenwinst behaald. Deze keer ging het Opende beter af. Al snel stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord en in de tweede helft volgde een snelle 0-4.

Voor Opende betekende de tweede oefenwedstrijd dat wederom iedere fitte speler zijn minuten mocht maken. Het was voor de technische staf dan ook een verademing om te zien dat het niet uitmaakte in welke formatie er gespeeld werd. De goals werden evenredig over de twee helften verdeeld, al had er ook zeker nog vaker gescoord kunnen worden door de rood-witte formatie.

Opende schoot uit de startblokken en het aanwezige publiek werd al snel getrakteerd op een eerste doelpunt. De goed spelende Siemon Kuperus wist linksback Richard Borger te bereiken en met een bekeken schot wist hij de keeper in de verre hoek te verslaan (0-1).

In de negende minuut viel al de tweede treffer. “Youngster” Roan Alssema had het deze wedstrijd op de heupen en wist na een snelle rush de bal panklaar voor Arnold Oosterbaan te leggen. Het was voor hem een koud kunstje om de 0-2 tegen de touwen te werken.

In de eerste helft was de youngster nog tweemaal betrokken bij goede aanvallen van vv Opende, allereerst verscheen Alssema alleen voor de keeper, maar wist deze erger te voorkomen. Hierna eenzelfde situatie als eerder deze wedstrijd. Deze keer kon Oosterbaan net niet bij de bal.

Wilper Boys wist in de tussentijd twee keer de veste van Eppie Pijpker te bestoken, Pijpker was hierbij heer en meester.

In de tweede helft werd er veelvuldig gewisseld. Zo mocht Jorn Kuipers zijn eerste minuten maken in de Peender formatie. Kuipers liet zien dat hij fysiek de strijd weer aan kan en al veel duels in zijn voordeel wist te winnen.

Opende startte furieus aan de tweede helft. Al in de eerste minuut zette Henk Veenstra Corwin Westerhof vrij voor de Wilper goalie. Westerhof omspeelde de keeper, maar werd teruggefloten voor (vermeend) buitenspel.

De beste fase van Opende moest toen nog komen. Tussen de vijfenvijftigste en zestigste minuut was het een spervuur aan Peender aanvallen. De eerste was meteen raak. Corwin Westerhof legde een corner op het hoofd van Roan Alssema (0-3).

Een minuut later volgde de mooiste aanval van de middag. Via Corwin Westerhof en Arnold Oosterbaan werd wederom Alssema gevonden. Alssema bleef koel en ronde bekwaam af (0-4). Het vele Peender publiek stond op de banken voor de schoonheid van deze prachtige aanval. Nog steeds kwam er geen einde aan de “gouden vijf minuten” van de Peen.

In de achtenvijftigste minuut speerden Siemon Kuperus en Arnold Oosterbaan op de goal af, bij de laatste pass bleek Oosterbaan nipt buitenspel te staan en bleef De Wilp meer bespaard.

Een minuut later lag de bal echter op de stip. Hendrik Tjoelker werd omver geduwd, waarna Westerhof mocht aanleggen voor een penalty. De keeper van de Wilp vond het echter genoeg en stopte de elfmeter bekwaam.

In de slotfase van de wedstrijd zette Opende nogmaals aan. Arnold Oosterbaan wist hierbij Maik Nitschkowsky vrij voor de keeper te zetten, waarbij Nitschkowsky de bal atletisch met het been probeerde binnen te werken, waarbij het hoofd wellicht een beter resultaat had getoond, de bal werd dan ook door de keeper gestopt.

“Een prima resultaat”, vond coach Benno Oosterbaan. “We zijn weer een week verder in de voorbereiding en je ziet dat de jongens aan de nieuwe systemen wennen en elkaar steeds beter weten te vinden”. “Natuurlijk kan er ook nog veel beter, daar gaan we samen aan werken”.

Volgende week wacht voor Opende de eerste bekerwedstrijd. Op sportpark het Meerenust is dan VV De Lauwers de eerste bekertegenstander. Aanvang 14.30 uur.

(Inzet foto: de 0-3)