Peender JO11-1 promoveert naar eerste klasse

Afgelopen zaterdag heeft Opende JO11-1 middels een 6-1 overwinning de titel in de tweede klasse behaald.

De youngsters bleken in de competitie sterker dan Kollum, ONT, Harkemase Boys, Rottevalle en Harkema Opeinde.

Tegen de laatste twee kreeg Opende flink tegengas. In Rottevalle werd een 0-2 achterstand bij rust goedgemaakt en uiteindelijk verdiend met 3-7 gewonnen.

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Harkema Opeinde op het programma. Opende startte goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen. Hierna liet Harkema Opeinde zien dat ook zij uit het goede hout gesneden zijn. Er ontspon zich een mooie partij waarbij beide partijen weinig voor elkaar onder deden.

Harkema Opeinde kwam met 0-1 voor en hierna ontspon zich een wedstrijd om van de klappertanden. De aanvallen wisselden snel van kant naar kant. Uiteindelijk wist Opende voor rust nog op 1-1 te komen.

Na rust zou Opende het verschil maken. Twee mooie aanvallen brachten de 1-3 op het scorebord, waarna de gasten geslagen waren en Opende vrijuit ging voetballen. De boys van Toni Spa en Lubbe Klaver lieten hierbij sprankelend spel zien en liepen nog uit naar een iets geflatteerde 1-6 overwinning.

Na de herfstvakantie zal Opende het opnemen tegen (nog) sterkere tegenstanders. Maar deze toppers kunnen ook stuk voor stuk nog mooie stappen zetten en blijken over echte teamgeest te beschikken. Juist dat laatste is het grootste goed wat een team kan beschikken. “Met elkaar en voor elkaar”.

Dit Peender team bestaat uit de toppers: Jesse Dam, Jurre de Bruin, David Graansma, Lars Oostra, Laurens Nijboer, Hendrik Vlastuin, Ruben Spa, Milan Klaver en Finn van der Veen.