Peenders pakken verdiend punt op Ameland

Zaterdag mocht de JO17 naar Ameland om daar te spelen tegen Geel Wit. Gesteund door een redelijk aantal supporters werd vanuit Opende de reis naar Holwerd in gang gezet om daar de auto te verruilen voor de veerboot. Na het spotten van zeehondjes en grutte vissen zetten we voet aan wal op Ameland. De bus (geschikt voor voetbalsupporters) stond al op ons te wachten en we konden dan ook gelijk instappen. Dat we ook in Duitsland supporters hadden wisten we niet maar deze mensen zaten ook in de bus. Of er geen klik was met onze Peenders of dat ze toch spijt hadden weet ik niet maar na 100 meter in de bus stapten ze bij de eerste de beste halte alweer uit. Na ongeveer twee en een halve minuut arriveren we op het sportpark. Na een voorbereiding van anderhalf uur is het dan om twee uur eindelijk zover dat we kunnen beginnen. Gesteund door een volle tribune (leek wel of het hele eiland er zat) gingen de twee teams de strijd aan. Het was Geel Wit die het spel bepaalde maar verder dan de zestien kwamen ze niet van de Peender verdediging. Met opbouwend voetbal probeerde Opende de voorhoede spelers te bereiken maar ook Geel Wit had een degelijke verdediging. Ondanks het hoge tempo en de felle duels bleven de Peenders knokken met resultaat dat er kansen kwamen. De eerste werd nog net over geschoten maar de tweede door Ide binnen geschoten. Mooi zo die voorsprong gaf ons een klein beetje lucht en hopen dat de tegenstander hier een dreun van heeft gekregen. Er veranderde weinig aan het spelbeeld en de ploegen bleven strijden voor elke bal. De felle fysieke duels van Geel Wit brachten onze Peendermantsjes niet van de wijs. Toch was er vlak voor rust even onoplettendheid in de verdediging waardoor Geel Wit alleen op de Peender keeper afging en deze kansloos liet.1-1.
Dit was tevens gelijk de ruststand. Tijd voor het duo om de boys even op te peppen voor nog een helft vol strijd. Kopke de bie hoare jongens lit jimme net gek meitsje en bliuw jim eigen spultsje spieljen. En de tweede helft werd er geknokt het voetbal lukte niet zo best meer maar er werd niet opgegeven en geen duel werd uit de weg gegaan. De peenders hadden maar één missie tijd om te piepjen is er net, opstaan en weer achter die bal aan. Aan beide kanten kwamen kansen maar gescoord werd er niet. Inmiddels zaten we al in blessuretijd en gaf de klok 42 aan toen er een schot van Geel Wit via de onderkant lat weer het veld in stuiterde, de alerte Stef pakte de bal zodat het gevaar weg was. In de 43e minuut als je denkt dat het einde wedstrijd is gaat Opende nog een keer in de aanval. Een dot van een kans wordt gemist en dan is het weer Geel Wit wat richting de Peender keeper gaat. Vanaf de kant wordt al gehoopt dat de arbiter affluit want 1-1 is een terechte uitslag. Gelukkig wordt er niet gescoord en fluit de scheidsrechter na het nemen van de doeltrap ook voor het einde van de wedstrijd. Een leuke felle pot met een terchte uitslag. Na dat de keuken van de kantine even op volle toeren heeft gebakt voor de boys vertrekken we weer naar de boot. Om daar weer aan te sluiten bij de vooruit gelopen moeders. Moeder Terpie liep fier aan kop hebben we uit betrouwbare bron gehoord. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 29 februari in Opende.