Opende naar winst bij “live-primeur”

Vanmiddag stond de wedstrijd Opende-V.V. Oostergo op het programma. Bij deze wedstrijd was er voor het publiek de primeur om vanuit de woonkamer de wedstrijd bij te wonen. Noodgedwongen, doordat er geen publiek bij de wedstrijd mocht zijn, kwam Opende met dit initiatief.

En dit werd meteen professioneel opgepakt met commentaar van meesterspeaker Lieuwe van der Molen. De trouwe sponsoren stonden in de rij om dit mede mogelijk te maken, waarbij Jarnick Gjaltema de man achter het beeld en geluid was.

Op het hoogtepunt van de wedstrijd waren er maar liefst 200 unieke kijkers online, waarbij we hebben meegekregen dat er vanuit vele huiskamers met meerdere mensen naar deze livestream gekeken werd. Er was hierbij zelfs support vanuit Finland!

Dan naar de wedstrijd:

Of het nu aan de spanning van de live beelden lag of aan een stukje onderschatting, in de eerste helft bleek Opende geen schim van de goedlopende machine die we eerder zagen. Er werd weinig energie in de wedstrijd gestopt, de balsnelheid lag veel te laag en de passing was onnauwkeurig. Hierdoor kon Oostergo in de eerste helft prima meekomen met het zwakke Opende.

Oostergo wist na een defensieve blunder van Chiel de Jong zelfs de 0-1 te maken. De Jong gaf Sytsma een niet te missen kans en de goed spelende spits van Oostergo was er als de kippen bij om het presentje uit te pakken.

Opende had de hulp van Oostergo nodig om langszij te komen. Een opzichtige duw van Meindert de Jong op Arnold Oosterbaan, werd terecht, door scheidsrechter Van der Bij met een penalty en geel bestraft. Cato de Boer wist wel raad met dit buitenkansje (1-1).

De ‘huiskamersupporters’ hoopten erop dat dit het signaal voor Opende zou zijn om zich te herpakken, maar Opende bleef de eerste helft zwak spelen. Een foutieve pass van Wietse Eringa leverde Oostergo de mogelijkheid op om Sytsma wederom diep te sturen. Chiel de Jong bracht hierbij Sytsma binnen de beruchte lijnen even uit zijn evenwicht, waarbij Sytsma ervoor koos om toch op de been te blijven, Sytsma mistte hierna de geboden kans al siert het de sterke spits om door te gaan. Had Sytsma ervoor gekozen om neer te gaan dan was er sprake van een 100% penalty. Helaas voor Oostergo werd het geboden voordeel niet benut door de spits.

In de rust donderde het in Opende en het moet gezegd, Opende voerde in de tweede helft het tempo op. De opkomende backs van Opende wisselden elkaar de gehele tweede helft af met goede loopacties. Hierbij werd Erwin Henstra op magistrale wijze weggestuurd door de sterk ingevallen Jarno Westerhof. Henstra gaf een ragfijne voorzet op Oosterbaan, waarbij laatstgenoemde de bal goed binnenknikte (2-1).

Dit bleek de verlossing voor Opende. Alle schroom werd van de schouders geveegd en een spervuur aan aanvallen werd op de prima gastengoallie (Riemer Hoekstra) afgevuurd.

De 3-1 bleef daarbij ook niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Jarno Westerhof smoorde in de muur, waarbij de bal voor de voeten van Corwin Westerhof viel. Corwin wist wel raad met deze halve kans. Zijn prima gedraaide schot was Hoekstra te machtig (3-1).

Hierna was het de beurt aan de andere back om zijn sporen na te laten. Richard Borger bediende Corwin Westerhof met een boogballetje en deze bleef uiterst koel en schonk de 4-1 aan Jarno Westerhof.

In de slotfase van de wedstrijd mocht Oostergo van geluk spreken dat de score niet verder opliep. Kansen van Cato de Boer, Jarno Westerhof en Henk Veenstra brachten niet het gewenste resultaat, waarbij Corwin Westerhof ook nog het aluminium testte. Het verschil was echter al gemaakt en hierdoor won Opende uiteindelijk verdiend.

Volgende week zal het goede spel uit de tweede helft doorgetrokken moeten worden. De rode brigade gaat dan op bezoek bij het sterke V en V 68 uit Garyp