35+ team wederom de sterkste in een derby

Via dorpshoofd Geert waren we vrijdagavond uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi in Grijpskerk. Aangezien Geert zelf een ander uitje (date?) had geboekt, moest er door wat dorpsgenoten een team geregeld worden. Nou en dat was gelukt, uit alle hoeken van Opende werden spelers geselecteerd. Vanuit het oosten tot aan het westen en zelfs in de rimboe werd nog talent ontdekt.Bij aankomst in de kantine van Grijpskerk was een ieder nog vol goede moed tot dat de lampen op gingen, oh nee toch niet op het kunstgras ? Ja mannen we gaan op het kunstgras !!! Na het betreden van dit "tapijtje" werden de reacties al snel anders, nou dit is best lekker wat apart spul ja. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Grijpskerk en deze ging gelijk op, beide teams kregen kansen maar deze werden nog niet bekroond met een goal. Jammer genoeg was Grijpskerk de gelukkige uit een voorzet werd de bal a la van Basten op de pantoffel genomen en belande achter onze keeper in de goal. Helaas verloren in de laatste minuten van dit eerste potje voetbal.

Na wat dom praat en een peukje was het tijd voor de derby tegen Grootegast. Dat Opende sterk is in de derby's bleek wel op het toernooi in Surhuisterveen, op dit toernooi werd gewonnen van t' Fean 58. Na het fluitje van de scheidsrechter was al snel te zien dat deze derby bij Grootegast ook van belang was. Een paar snelle aanvallen richting de peender goalie werden opgezet, Opende was dus gewaarschuwd. En voordat we het in de gaten hadden stond het 1-0 voor Grootegast. Maar wat er daarna gebeurde is ons nog niet geheel duidelijk, waren de peendermantsjes na opeens zo goed of dacht Grootegast dat ze al hadden gewonnen. Opende zorgde continue voor gevaar bij de goal van de tegenstander en gaf geen kansen meer weg. Al snel werd het goede spel beloond met een doelpunt 1-1 en nu doorzetten. Na de aftrap was het weer Opende die balbezit had en met een bekeken balletje werd de keeper gepasseerd 2-1 voor de peendermantsjes. En dit was ook gelijk de eindstand want de tijd was om. Blije gezichten bij de peendermantsjes en teleurstelling bie Grootegast, verdikkeme verloren van die mannen ut de penne dat dut zeer.

Zo eerst weer wat tijd voor dom praat en nog even bespreken hoe goed we wel niet zijn, en natuurlijk voor de smokers een peukje en zo verstreek de tijd en kon begonnen worden aan de laatste wedstrijd. Deze was tegen de Lauwers en het leek er veel op dat dit een mix was van 35+ en 35-, jonge jonge wat waren die mannen fanatiek en snel. Al snel moest Opende een domper verwerken de man van de winnende goal tegen Grootegast viel uit met een blessure. Maar ja wat was het nu ? Had hij last van zijn hamstring of was het zijn string die niet goed zat met dit hoge tempo ? Na een 2-0 achterstand lieten de peendermantsjes toch nog even zien dat ze niet zomaar opgeven. Maar toch werd de wedstrijd verloren met 3-1 en zo was het tijd voor de derde helft. In de kleedkamer gekomen kwamen we er al snel achter dat de blessure wel mee viel, deze speler wilde gewoon snel naar de kantine. Als afsluiter werd er nog een hapje en een drankje genuttigd en konden we “luisteren” naar live muziek. Onder tussen werden er nog even wat afspraken gemaakt voor het volgende toernooi. Doelstelling voor de volgende keer is ook weer dat de derby gewonnen moet worden en voor de rest maken die andere wedstrijden niet zoveel uit. En zo werd het later en later en was dan toch het moment gekomen dat we allen graag naar huis willen. Maar we waren het er allemaal over eens het was weer “bere gezellig” en zeker voor herhaling vatbaar en dat kunstgras speelt best lekker.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht