E3 Kampioen!

Het was weer een spannend seizoen voor de mannen van de E3. In het begin van het sei- zoen is dit team samengesteld uit kinderen van de F2 en een paar uit de E’s. Het was dus nog even afwachten hoe dit uit zou pakken. De eerste wedstrijden werden allemaal ge- wonnen en het team bleek samen goed te voetballen. Op het trainen wil het nog wel eens “wat minder gaan”, maar zodra er een echte wedstrijd is, dan blijken het ware pitbulls te zijn. Keer op keer werden de wedstrijden gewonnen. Het kampioenschap was haalbaar. Totdat er gespeeld werd tegen SJO J.V Oostenburg E4. Die partij verloren wij met 12. In de top 3 stonden Opende E3, SJO J.V Oostenburg E4 en Harkema E5. Wij stonden 1 punt los van Oostenburg met nog 1 wedstrijd te spelen.

Op zaterdag 6 december stond voor ons de wedstrijd Opende E3Bakkeveen E2 op het programma. Een echte kampioenswedstrijd. Deze moest wel gewonnen worden, want Oos- tenburg, Harkema en Bakkeveen zaten ons op de hielen. Bij winst waren wij kampioen, en bij verlies hadden wij evt op een vierde plaats kunnen komen. Afhankelijk van de andere te spelen wedstrijden.

Het was een echte wedstrijd. De eerste helft bleef het 00, maar Opende had meer bal- bezit en hadden al meer kansen gehad. De tweede helft begon en het was wederom span- nend. Opende kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Bakkeveen. 10. Nu was het kampioenschap echt haalbaar. 5 minuten later werd er weer een eigen doelpunt ge- scoord door een speler van Bakkeveen. De mannen waren super blij en hadden de smaak van de patat al in de mond. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij. Aan beide kanten kwa- men kansen, maar het was Bakkeveen die scoorde. 21. Nu werd de wedstrijd weer heel spannend. Coaches en publiek konden de spanning bijna niet meer aan. In de laatste mi- nuut scoorde Bakkeveen nog een keer 22. Daarna werd de wedstrijd afgefloten en was het duidelijk. “WEER NET NIET KAMPIOEN” Na het penalty schieten ging iedereen ( met name de coaches ) teleurgesteld naar de kleedkamer. Tijdens het omkleden werden de coaches even naar de bestuurskamer geroepen. SJO SV Oostenburg had gebeld om door te geven dat zij gelijk hadden gespeeld tegen ODV E2. Harkema had ook gelijk gespeeld tegen ONB E6. Dit betekende dat wij toch KAMPIOEN waren geworden.

page2image26288

Wij zijn gelijk naar de kleedkamer gerend om de mannen het goede nieuws te bren- gen. Zij waren door het dolle heen. Het bestuur kwam ook al de kleedkamer in om medailles uit te reiken en te vertellen dat de traktor al onderweg was voor een rondrit door Opende.

Tijdens de rondrit werden er liedjes gezongen als “OPENDE ZAL BLOEIEN EN NOOIT VERGAAN, ZOLANG ER NOG JONGENS EN MEISJES BESTAAN, KAMPIOENE KAMPIOE- NE OLÉ OLÉ”. Daarna is er nog patat gegeten en was het kampioenschap een feit. Het is de mannen van de E3 ontzettend gegund. Zij hebben hard gewerkt tijdens de wedstrijden en bleken een echt team te zijn, waarbij iedereen zijn taak en plaats in het veld had. Petje af mannen.

Op naar een volgend KAMPIOENSCHAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht