Fikse oorwassing voor E1 in Wijnjewoude (4-0)

Het supertrio c.s. staan sinds vandaag allemaal weer met beide voetjes op de vloer. In Wijnjewoude moest er aangetreden worden tegen de plaatstelijke trots, ODV E1, en dat bleken echte mannetjesputters te zijn die ook nog eens een balletje konden spelen hoor. Van meet af aan bleken de gastheren feller, slimmer, groter en beter te zijn en op de uiteindelijk onvermijdelijke 4-0 nederlaag viel daarom ook niets af te dingen.

Toch was het Stef de Jong of Huizinga die de score in de beginfase had kunnen en eigenlijk ook moeten openen maar hij besloot de bal breed te leggen waar hij juist had moeten uithalen. Uit de tegenaanval werd meteen duidelijk hoe ODV het spelletje speelt: compact met 2 linies van 3 spelers en razendsnel in de counter.

Keeper Max Jansen kon zijn lol dus vandaag wel op en moest meermalen aan de bak om doelpunten te voorkomen. Maar dat lukte niet altijd want bij het rustsignaal stond er een verrassende 2-0 achterstand op de teller en dat was even 'wennen' voor het supertrio c.s. Een terechte tussenstand ook want de gastheren waren gewoon sterker, slimmer en beter in deze fase van de wedstrijd. Er was te weinig beleving, te weinig coaching en te veel respect voor de grotere tegenstanders.

In de limonade-break werd hier door coach Rene op gewezen: "het geeft niet als we hier verliezen maar we moeten wel gaan voetballen'. De bal moet het werk doen en vooral uit de fysieke duels blijven. Dit lukte de vorige wedstrijden ook dus waarom zou het vandaag niet kunnen ?

En even leek het in het begin van die 2e helft ook te lukken. Het balletje ging rond en in deze fase werd er even weer 'gevoetbald' . Helaas leverde dit geen kansen op want telkens wist de zeer robuuste defensie van ODV hier een stokje voor te steken. En ja, als je dan net op het moment waarin je denkt dat je weer 'mee kunt doen' een treffer tegen moet incasseren (3-0) dan is de wedstrijd gespeeld natuurlijk.

Je hebt van die wedstrijden dan zit het gewoon niet mee, dan wil het ook niet en moet je gewoon accepteren dat de tegenstander beter is. Vandaag was zoń dag en dat is nog niet vaak voorgekomen. Toen de gastheren ook nog eens de 4-0 binnen wisten te werken was de wedstrijd gespeeld en werd ook duidelijk dat de boys de nederlaag hadden geaccepteerd.

Volgende week weer een nieuwe wedstrijd en dus nieuwe kansen.

Forza Peendermantsjes

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht