Kollum - V.V. Opende C1G

Vandaag de uitwedstrijd tegen Kollum. Met de opdracht vanaf de eerste minuut er boven op en geen ruimte geven werden de boys het veld ingestuurd, Gelijk na de aftrap werd duidelijk dat Opende de boodschap had begrepen. Kollum werd op eigen veld vast gezet en kwam er maar niet uit. Het welbekende probleem in Opende deed zich ook nu weer voor en dat is het maken van doelpunten. Maar zolang de readsjes zo bleven voetballen was er niets aan de hand en kon er nog van alles gebeuren. Helaas kwam aan deze gedachte na 13 minuten voetballen een einde. Uit het niets kwam Kollum op een 1-0 voorsprong. In plaats van blijven voetballen gingen de kopjes naar beneden en kreeg Kollum de regie in handen. Dit had tot gevolg dat er een russtand van 3-0 op het scorebord stond na 35 minuten voetbal. Tijd om de jongens even op te peppen en weer scherp te krijgen voor de tweede helft. Nou de boodschap was overgekomen bij de Peendermantsjes er werd geknokt voor elke meter en nu werd dit toch beloond met een doelpunt. Opende voelde dat er wat te halen was en ging weer volop in de strijd. Maar de lange mannen van Kollum wisten toch weer een doelpuntje te maken zodat het verschil weer drie goals was. Maar waar de kopjes in de eerste helft naar beneden gingen, werden nu de mouwen opgestroopt. Opende leverde veel strijd en met opbouw van achteruit werd Kollum terug gedrukt op de eigen helft. Opende had zelfs de kans om gelijk na de goal van Kollum ook weer te scoren, maar toen het 1 tegen 1 werd in de 16 van Kollum vond de scheidsrechter het tijd om te fluiten voor een blessure behandeling bij Opende. Na het hervatten van de wedstrijd werd Opende verzocht om de bal aan Kollum te geven. Het is jammer dat op deze manier een scoringskans voor Opende omzeep wordt geholpen. Toch werd er aan beide kanten nog gescoord en kwam er een eindstand van 5-2 op het bord. Gezien de wedstrijd en het goede voetbal van de tweede helft was 4-3 eigenlijk de eindstand die bij deze wedstrijd thuis hoort. Gemiddeld waren de Kollumers anderhalve kop groter dan onze Peenderboys maar in de duels trokken onze Peendermantsjes daar niet zo heel veel van aan. Dit was jammer genoeg het derde verlies in de competitie maar positief was wel dat de jongens steeds proberen het voetballend op te lossen. En dat is wat we willen zien, het balletje rond laten gaan en opbouwen van achteruit.