Ook 't Fean 58 E2 kopje onder (6-1) tegen Opende E1

Ook 't Fean 58 E2 kopje onder (6-1) tegen Opende E1

Opende- Na de uitstekende 1-4 overwinning op het sterker ingeschatte 't Fean 58 E1 moesten de Peendermantsjes het vandaag, op het sportpark de Olde Wierden, opnemen tegen de 2e versie van de Feansters. In de competitie terug te vinden als 't Fean 58 E2 en onder de bezielende leiding van Gerrit Henstra, geen onbekende in de voetballerij hier in de regio.

Het was deze ochtend allemaal net even anders dan we gewend zijn. Het aanvangstijdstip was gewijzigd van 10.15 naar 11.00 uur, we moesten naar de kleedboxen van de korfbalclub en omdat we later moesten spelen kregen we als scheidsrechter v.d. Woude senior ipv junior en dus een HARDE wedstrijdbal.

En of dat nu allemaal van invloed was op de wedstrijd is altijd lastig aan te geven maar het was vandaag geen hoogstaande wedstrijd van de kant van de thuisclub. Sterker nog, de Feansters namen vanaf het beginsignaal brutaalweg het initiatief en er moest flink wat 'gecoached' worden om de boys wat in het gareel te houden. Iets wat de ervaren coaches van beide teams trouwens beaamden als een 'absolute must' om de boys dat te laten doen wat van hun wordt gevraagd.

De Peendermantsjes trokken gaandeweg de wedstrijd het initiatief meer naar zich toe en uiteindelijk resulteerde dit na zo'n 10 minuten spelen in de gewenste 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Maurice Postma. Het voorbereidende kwam van zijn “iets grotere” broer en daarmee bewees Xander dat ie de steeds weer terugkerende boodschap van trainer Rene had begrepen.

Toch kwam daarmee niet de rust in het spel van de anders zo leuk tikkie-takkie spelende Peendermantsjes. De Feanster bleken op de een of andere manier toch wat taaier te zijn dan was verwacht en daardoor kwam het ook te vaak voor dat verkeerde keuzes werden genomen. Daar waar juist open gedraaid moest worden naar de ruimte werd de drukte weer gezocht en naar binnen knijpen waar je het juist breed moest houden.

En dan is het toch de individuele kwaliteit die het verschil maakt want het was Stef de Jong of Huizinga die een in de diepte gestuurde bal prachtig controleerde en daarna de, trouwens steeds scherp en goed spelende, Feanster goalie uit wist te kappen en de 2-0 voorsprong in de touwen wist te plaatsen. Een paar minuten later stond het 3-0 toen opnieuw Stef alert reageerde en zijn 2e treffer binnen wist te prikken.

Voor het rustsignaal werd er nog 2 keer gescoord. Eerst waren het de Feansters die uit een uitstekend uitgevoerde counter de 3-1 wisten te produceren al moet er eerlijkheidshalve wel bij gezegd worden dat dit er verdedigend allemaal niet erg goed uit zag bij de thuisclub. Deze domper werd echter snel weggewerkt door de vandaag zeer alert spelende Xander Postma door een uitstekend opgezette aanval over de linkerflank doeltreffend af te ronden (4-1).

De limonade-break duurde wat langer dan normaal want bij de VV Opende komt er helemaal niets vanzelf naar je toe. Je moet er echt wel wat voor doen dus togen de coaches Harry en Marcel helemaal naar de overkant van het sportpark om de al wel klaar staande limonade-bretjes op te halen.

En ja als je dan zo'n 2e helft bekijkt dan kun je dat op 2 manieren beschrijven: bij de 1e is dan de conclusie dat er iets in de limonade gezeten moet hebben waardoor de wedstrijd bij de thuisclub als een nachtkaars doofde en bij de 2e manier dat de 'mannen' de wedstrijd professioneel hebben uitgespeeld zonder zich meer buitensporig in te spannen. In ieder geval waren de supercoaches Rene en Harry van mening dat er nog wat 'werk aan de winkel' lijkt te zijn op het technische voetbalvlak want het was vandaag niet 'super' maar, dat dan toch weer wel, 'voldoende'.

Opvallende details waren nog de afstandspegels van eerst Jelmer Elzinga die op de lat uiteenspatte, vervolgens een poeier van Dani v.d. Wal die via de onderkant van de lat het veld weer in stuitte en een gemistte strafschop door de Feansters na een onbeheerste overtreding van Stef de Jong of Huizinga. Max Jansen wist zich in deze fase ook nog 2 keer uitstekende te onderscheiden door eerst een snoeiharde pegel onder de lat vandaan te plukken en even later was hij zeer alert door een gevaarlijke counter van de Feansters op tijd te onderscheppen.

De eindstand werd uiteindelijk met 6-1, door nog 2 treffers van Xander Postma, in het voordeel van de thuisclub beslist en de coaches van beide teams konden met die uitslag wel leven.

Volgende week is er geen wedstrijd voor de mannen want dan is er een inhaal/beker programma. De week daarop mogen ze opnieuw thuis aantreden en dank komt de Drachtster Boys E3 op bezoek.

Forza Peendermantsjes.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht