Winst Opende A1 in beker. En doorrrrrr

In een vermakelijke wedstrijd is het de jongens van het trio Wietse, Martin en Klaas gelukt om door te dringen tot de volgende ronde van het bekertoernooi.

SC Twijzel was te gast op het prachtige sportpark van vv Opende. Een onbekende tegenstander, dus een beetje spanning was er wel bij het leidende trio. "WOT UR IK GEBEURT JOED, IK WOL WINNE" gaf wietse de jongens te kennen. De opdracht is inmiddels bekend nl: DRUK ZETTEN, AFJAGEN, AFMAKEN.

Binnen 5 minuten was het 1-0 in het voordeel van de peendermontsjes. Goed storend werk van Arnold, tikje opzij van Jarno, afgemaakt door Edwin. Er werd geen ruimte aan de tegenstander gegeven en een tweede treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Arnold werd aangespeeld in de "16", omspeelde zn tegenstander en zette Raymon vrij voor open doel. Deze wist wel raad met deze mogelijkheid en prikte de bal "binnen". 2-0. Controle over de wedstrijd. Meteen druk zetten bij balbezit tegenstander, geen ruimte geven, positief coachen, en kansen creeeren, alles werd uitgevoerd behalve het "afmaken"van de kansen. SC Twijzel kwam iets onder de druk weg en kwam wat beter in het spel. De verdediging onder aanvoering van Koen was echter niet van plan vandaag iets weg te geven. Andries, gedreven als altijd, Ids, niet van plan iets weg te geven en Richard altijd naar voren voetballend, stonden hun mannetje maar konden niet voorkomen dat Twijzel de aansluitingstreffer maakte . 2-1. NIKS OEN DE HOAN, LEKKER BOLJEN BLIOEWE, werd er gezegd. Positief coachen dus. En hoewel er nog enkele prima kansen kwamen voor de peendermontsjes werd er voor het rustsignaal van de niet opvallende en dus prima fluitende scheidsrechter dhr Henk Veenstra niet meer gescoord.

Een bakje koffie voor het trio, een bakje ranja ( ja echt ranja en een lolly) voor de montsjes. Een aanwijzing hier, een advies daar, Andries die het weer eens niet snapte, en door met de 2e helft. Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een beter spelend Opende dat moeite had om de kansen die het kreeg (echt wel) doeltreffend af te ronden. Dan een heerlijke aanval met een bijna "piekevel" moment. Over vier schijven via 1 keer raken gooaaa...... shit, net niet. Bijna piekevel, merkte Martin op. Dan eindelijk de 3-1. Een voorzet van de opnieuw prima spelende Richard werd door Arnold keurig binnengewerkt. De wedstrijd was gespeeld. Hoewel SC Twijzel het bleef proberen, er werd achterin niets meer weggegeven. Een pegel van Richard kon alleen alleen met de handen worden gestopt. Helaas voor Twijzel werd dit gedaan door een verdedediger en niet door de keeper dus een penalty. Specialist op dit gebied is Jarno. Onberispelijk word de bal tegen de touwen gejaagd.4-1. Een rush van Edwin , achterlijn halend, Raymon vindend betekende de eindstand. 5-1. Een prima resultaat tegen een leuke, sportieve tegenstander waarmee na afloop werd afgesproken in de winterstop in de zaal elkaar nogmaals te zullen bespelen.

Helaas kan ik geen uitspraak doen over de gedachtengang deze wedstrijd van ons vaste supporters die ik ben misgelopen deze morgen, maar ik durf te zeggen dat het vast dit zou zijn geworden vandaag: UT WIE JOED WER BEST GENOACH.
Volgende week de uitwedstrijd naar beetsterzwaag aanvang 14.00 uur.
Ik zou zeggen KOM OP TIJD WANT.............

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht