Opende C verliest in Ternaard

Na een lange reis, welke toch sneller ging dan vantevoren ingeschat was kwamen we aan in het dorpje Ternaard. Aangekomen op het sportpark leek het wel of dat wij de enige aanwezigen waren. Geen ontvangst en dus zelf maar even kijken in welke kleedkamer we moesten omkleden. Al snel hadden we in de gaten dat er nog een elftal in deze kleedkamer zat welke op het enige veld aan het spelen waren en gezien de tijd zou onze wedstrijd dus later beginnen dan was medegedeeld. Eerst maar even in de kantine en wachten totdat de tweede helft van de D's ging beginnen, in dit koude plekje van Friesland wil je niet te lang op het veld staan en wachten.

Na zelf een bakje koffie te hebben aangeschaft kon dan eindelijk begonnen worden met omkleden en de warming up. Twintig minuten later dan gepland werd er afgetrapt en nam Opende het iniatief. Er kwamen snel kansen en het kon dan niet lang duren of de eerste moest in het net liggen. Maar jammer genoeg wilde dit nog niet zo snel lukken, wel was Opende nog steeds de betere ploeg. Achterin werd weinig weggegeven en er werd zoveel mogelijk geprobeerd alles voetballend op te lossen. En daar kwam Opende alleen op de goal af zou het dan nu eindelijk lukken, maar nee een Ternaard verdediger steekte hier een stokje voor en wist de aanval van achteren te verstoren. De scheidsrechter was resoluut en gaf Opende een terechte penalty en zo stond het 1-0 voor Opende, kansen kwamen er nog genoeg maar de tweede goal viel niet. Een foutje in de verdediging van Opende gaf Ternaard de kans op de gelijkmaker en deze viel ook. Ruststand 1-1.

Tijdens de break even de kopjes weer op scherp zetten, tempo moet omhoog sneller vrij lopen en de kansen afmaken dan is er niets aan de hand. De tweede helft ging Opende weer goed van start en was heer in meester aan de bal maar ook in de fysieke duels. Ternaard had er een paar grote harde spelers bijlopen, maar onze mantsjes lieten vandaag zien hier niet van onder de indruk te zijn. Net als in de eerste helft werd er weinig weggegeven, maar wilde weer de bal niet in de goal. Er was strijd veel beweging en veel positie wisselingen door opkomende spelers en dat is wat we willen zien. En dan eindelijk valt de 2-1, gelukkig nu doorzetten en we hebben gewonnen. Maar nee de duels worden harder en Ternaard krijgt een vrije trap vanaf zo'n 30 meter en dan denk je die kan er niet in vanaf die afstand. En ja hoor hij gaat er in 2-2. Opende zoekt weer de aanval na de aftrap op zoek naar de winnende goal, maar het is Ternaard wat via de rechterkant er om heen komt en de winnende weet te maken. Grote pech voor onze boys hard werken en de meeste kansen en dan ook nog verliezen, gezien het wedstrijdbeeld had het 6-3 voor Opende moeten zijn. Ternaard wist met het harde werken de overwinning te pakken. Opende liet vandaag zien ook fysiek hun mannetje te staan en dit kan weer meegenomen worden naar de volgende wedstrijd. Nog twee wedstrijden en dan kunnen we eerst genieten van de winterstop.