Opende C zorgt voor aantrekkelijk potje voetbal

De laatste wedstrijd voor de winterstop moest thuis gespeeld worden tegen Kollum. De eerste wedstrijd werd verloren, maar die had ook net zo goed gelijk gespeeld kunnen worden. Met een iets andere opstelling als anders en met de opdracht winnen werden de mannen het veld ingestuurd. De eerste minuten was even aftasten maar toen kregen de Peender mannen in de gaten dat het goed stond en dat Kollum er mee aan was. Het voetbal ging goed en er kwamen kansjes op een goal. De leiding van Kollum werd onrustig en werd geroepen en volgens horen en zeggen werd er zelfs gebeld om wijzigingen door te geven naar de andere kant van het veld. Opende ging goed door, leverde strijd..... en er werd voor elkaar gewerkt. Onze Daan vandaag als mid mid gepositioneerd kwam ook steeds beter in de wedstrijd en hij bediende Pa en Ma Ick die samen in de spits stonden op maat. Ook de sneltrein Tope denderde als vanouds weer over het veld en liet Kollum alle hoeken van het veld zien. Wat in veel wedstrijden niet lukte gebeurde vandaag wel, Opende kwam op voorsprong 1-0. Kollum probeerde te forceren maar het wilde maar niet lukken Opende gaf alles en zat overal tussen ook de keeper zorgde met goede reddingen dat er niet gescoord werd. Toch was er even een moment van niet alert zijn bij Opende, waarin Kollum toesloeg en de gelijkmaker op het bord zette. Kop omheech jongens rustig troch gjean. Het spel ging na de 1-1 gelijk op en het leek er veel op dat dit ook de ruststand ging worden. Maar vlak voor tijd wordt een vrije trap van Opende onderschept en de bal werd gelijk diep gegeven. De Peender mannen waren hier niet zo snel op berekend en de aanvaller van Kollum legde de 1-2 in het net. Gelijk was het rust en tijd om de mannen even weer op te peppen, want het ging zo goed alleen was het jammer van de goal. De tweede helft lieten de boys zien dat de boodschap was overgekomen en wat beter moest werd gelijk uitgevoerd de ballen werden nu op de juiste manier gegeven, Kollum kwam er het eerste kwartier niet aan te pas. Alleen wilde die verrekte bal er weer niet in wat er ook geprobeerd werd iedere keer net niet. Dit sterk kwartier was ook te danken aan het sterke verdedigen van Eddy, Stephan, Martin en Jarno, maar ook de geweldige inzet van Sander en Dennis op de midden. Af en toe waren er aanvallen via de zijkanten waar je u tegen zegt. Maar ja als je zelf niet scoort dan valt vaak de goal weer aan de andere kant en dat gebeurde ook nu, de bal wilde maar niet weg en in de kluts kwam hij bij een Kollumer voor de voeten die hem er wel in kreeg, 1-3. Na de aftrap zette Kollum gelijk druk richting de Peender goal en dan hoop je dat er niet weer een goal valt. Gelukkig overleefde Opende deze fase van de wedstrijd en nam de regie weer over. Weer kreeg Opende kansen en nu was het wel raak 2-3 kom op jongens doorzetten... het kan nog... Wat ze ook probeerden weer wilde dat ronde ding er niet in, net naast..... net over of de keeper die hem pakte. De minuten tikten weg en je zag bij beide teams dat de krachten minder werden. En toen was het moment aangebroken, de zeer goed fluitende scheidsrechter de Boer floot voor het einde van de wedstrijd. Jammer een punt was zeker verdiend geweest. Kollum was blij met de overwinning, maar waren het er wel overeens dat Opende goed voetbal had laten zien en dat zij blij waren dat er niet gescoord werd in dat spannende kwartiertje van de tweede helft. Want zo zeiden de mannen als dat gebeurd was dan had Kollum niet gewonnen vandaag. De peender mannen lieten vandaag eindelijk weer zien wat ze kunnen en een beloning was dichtbij. Nu eerst even lekker genieten van vakantie en af en toe even een potje zaalvoetbal en dan gaan we met frisse moed na de winterstop weer verder met de tweede helft van de competitie.