Opende C verliest bij Leeuwarder Zwaluwen

Een wedstrijd om maar snel te vergeten. De start was goed en leek wel een beetje op de start van Heerenveen tegen Cambuur, zij trappen af en wij nemen gelijk de bal over. Alleen krijgen we niet gelijk de kans om te scoren. Een kwartier lang spelen we op hun helft, maar de zwaluwen overleven deze fase en lieten aan het voetbal al zien dat het kunstgras hun vertrouwde speelmat is. Geen lange ballen maar tikkie takkie voetbal, door het fanatiek druk zetten van onze peender boys kwamen ze er alleen niet uit. Opende was sterker in de duels en hier had de tegenstander geen antwoord op, maar geholpen door de man in het zwart kwam hier langzaam aan in de eerste helft een einde aan. De beste man ging fluiten of speelden we een wedstrijd in de zaal en wist hij enkele spelers al een waarschuwing te geven als je zo doorgaat stuur ik je er uit. Mede door deze beslissingen ging het spel van Opende naar een nog lager niveau en kwam de tegenstander steeds dichterbij de peender goalie. De inzet, scherpte, concentratie en voorelkaar willen werken zoals in de bekerwedstrijd vorige week was geheel verdwenen. Tot grote ramp wist de tegenstander ook nog te scoren en dan hoop je maar dat de kopjes weer omhoog gaan. Even leek dit te gaan gebeuren, want Opende maakte binnen een aantal minuten de gelijkmaker. Hoppa de stand is weer gelijk en nu weer gaan voetballen.

Bij de peender boys was niet veel veranderd, de zwaluwen konden er maar lekker op los tikken en toen ook nog een makkelijk gegeven vrije trap op de 16 er via de onderkant lat in ging werd het helemaal zwaar. En op slag van rust viel de 3-1 ook nog en dan is dat nog een extra tik. Meestal gaan de mouwen de tweede helft omhoog en wordt er gestreden voor een goed resultaat, maar vandaag lukte dat niet. Als het team niet hun taken uitvoert en zich zo makkelijk laat uitspelen en we de ballen zomaar in de 16 aan de tegenstander geven, valt de einduitslag alleen maar groter uit. Zo stond er na 76 minuten een 6-1 eindstand op het scorebord. Wederom een grote nederlaag terwijl die niet nodig was geweest. Hopelijk hebben de jongens hier weer van geleerd en pakken ze volgende week weer het goede spel van de afgelopen weken op.

Vandaag zagen we een paar jongens keihard werken en de rest was niet scherp en dan is het resultaat verliezen van een tegenstander waar je drie punten van had kunnen pakken en ook nog voorbij had kunnen gaan op de ranglijst. Ook dit is weer een leermoment, verliezen is geen ramp zolang je maar volop inzet toont en goed voetbal laat zien en dat was er vandaag niet. Kop omhoog jongens en volgende week gaan we er weer voor.