Opende D2 kegelt ONR uit het bekertoernooi!!!

Vandaag werden de Peenders in Roden verwacht om het daar op te nemen tegen ONR D3. Inzet was een plaats in de volgende ronde van de beker.

Wegens blessureleed en ziekte ontbraken vandaag Ide en Danny. Rik werd gisteravond “laat” alsnog medisch fit verklaard en tijdens de warming up zou bekeken worden als hij wedstrijdfit was. Door deze noodgevallen waren vandaag Jelle en Sierd aan de selectie toegevoegd. Gisteren waren er vele boys present bij de voorronde van NTK in Opende, en de vraag is dan hoe zijn ze van deze inspanning hersteld?? En als je dan het veld opkomt en je ziet eerst een paar “reuzen”, dan schrik je wel even. Hoe pakken onze boys dit op??

Maar de Peenders hadden goed geluisterd tijdens de voorbespreking. “Vanaf het begin, volop druk zetten over het hele veld en de bal snel rond laten gaan”. Zonder vrees kletsten de Peendermantsjes er dan ook vol op en binnen 5 minuten was het al 2x raak. Een mooie bliksemstart en nog geen 5 minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen de 0 – 4 werd binnengelopen. Het balletje werd lekker rondgespeeld en er werden genoeg kansen gecreëerd. Maar als je al zo snel op een ruime voorsprong staat is het “moeilijk” om het overzicht te bewaren voor de goal. Desondanks wisten de boys nog 2x het net te vinden en kon er met een 6 – 0 voorsprong gerust worden.

Als coach verwacht je dan een zeer uitgelaten stemming in de kleedkamer aangezien de wedstrijd is gespeeld en zie dan maar weer eens om die koppies allemaal weer dezelfde kant op te krijgen zodat ze blijven voetballen. Uiteraard was er de jubelstemming, maar ook het besef dat er nog vele goals konden volgen als “ze het met z’n allen blijven doen”.

In de 2e helft hebben ze dat goed laten zien. Ook nu was er weer volop de ruimte om heerlijk te voetballen. Vlotte combinaties werden op de mat gelegd en ook het overzicht voor elkaar was steeds aanwezig. Zodoende werden er nog een aantal fraaie goals gemaakt en werd de score flink uitgebouwd. De teller stokte vandaag bij 12 Peenders goals. Een ruime en zeer verdiende overwinning. Wederom een mooie teamprestatie!!

De doelstelling is vandaag wederom gehaald. Mooi en goed aanvallend voetbal laten zien, en indien mogelijk, de volle winst pakken!! De Peendermantsjes gaan de koker in bij de loting en het vizier gaat nu weer op de competitie gericht worden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ASC op het programma en dan beginnen we weer op “0”

De Peender goals werden vandaag gescoord door Albert Nijboer (3x) Collin Piersma (2x) Carst Overwijk (2x) Jelle Brink (2x) Jesse Ian de Jong (1x) Rik Westra (1x) en Sander Doetjes (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht