Drie dik verdiende punten voor de C's

Jonge jonge wat was het weer een wedstrijd. Spanning, slaapverwekkend optreden en dan weer vlammen. Al met al was het weer lang niet het niveau wat we gewend zijn, maar slecht voetballen en toch winnen dan doe je het ook wel weer goed. Vorige week was er nog iemand die de opmerking maakte als we om 9 uur spelen hebben we alle energie voor het voetbal. In de vorige wedstrijd ging het niet goed, maar ook vandaag was het nog niet fantastich. Toch begonnen we goed, binnen drie minuten werd een fout van de keeper afgestraft door Patrick die vandaag weer in de spits mocht spelen.1-0 Slap verdedigen zorgde er voor dat onze keeper redding moest brengen, met de beentjes wist hij een doelpunt te voorkomen jammer genoeg kreeg hij geen steun van het middenveld en met een mooie boogbal lag de 1-1 in het net. Het tempo lag laag en het was onrustig en zolang de stand nog gelijk is hoop je er op dat het beter zal gaan. De 2-1 valt, maar ook wordt het weer 2-2 en zo gaan we ook de rust in.

Tijd voor een donderspeech, een slokje ranja, nog wat tactische tips en wat er beter moet. Met de opdracht ga eens lekker voetballen en laat het balletje rond gaan worden de boys het veld weer in gestuurd.

Maar weer is Opende niet scherp, duels worden verloren en de energie komt er nog niet echt uit. Toch is het net als in de eerste helft weer Bossie die weet te scoren en zo een voorsprong op het bord zet. De tweede helft is hij een ware plaag voor Blauw Wit en ook de vierde goal komt vanaf zijn schoen. De uitslag had groter uit kunnen vallen maar de peender spits was een aantal iets te lang aan het pingelen, waardoor de vrijstaande spelers niet werden bediend. Al met al een dik verdiende overwinning en drie belangrijke punten. Het team is nog niet constant, de bekerwedstrijd tegen Grijpskerk was van hoog niveau. En dat tegen een ploeg die hard op weg is om zich bij de bovenste drie teams te voegen. Waar het vandaag in het veld wel eens mis ging, zorgde onze keeper er voor dat we niet achter kwamen met goede reddingen bleven de boys op de been. Hoogtepunt was vandaag vies natrappen van een Blauw Wit speler, terwijl zijn trainer er van overtuigd was dat de schouderduw die hij kreeg een overtreding was. Net als vorige week had ook deze ploeg een hekel aan de fysieke duels, dit kan dus nog wat worden in de return in Leeuwarden. Opende staat nu op de zevende plaats en heeft tot nu toe in ieder geval van de onderste ploegen gewonnen. Zo nu eerst een weekje vrij, dan een oefenpotje tegen ASC en daarna de thuiswedstrijd tegen het welbekende Grijpskerk. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en net als in de bekerwedstrijd rekenen we weer op veel steun vanaf de zijlijn.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht