Opende D2 bindt ook Drachtster boys aan de zegekar!!!

De “gerenommeerde profclubs” klagen vaak als ze de lunchwedstrijd moeten spelen. Bij de Peenders waren vandaag heel andere geluiden te horen. “Lekker uitgeslapen vanmorgen, en nu lekker even knallen op het veld” lieten de boys vooraf weten. Waar normaliter rond een uur of 9 wordt afgetrapt werden de heren vandaag “pas” om 12 uur aan de aftrap verwacht tegen Drachtster Boys D8.

Als het nu door het late tijdstip kwam of door de zomerse omstandigheden, maar de Peenders begonnen slapjes aan de wedstrijd. Desondanks was het al vrij snel raak voor de Peenders en was het al snel duidelijk hoe de verhoudingen lagen op het veld. De Peenders gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag. De boys hadden dit zelf ook snel door en gingen dingen doen die we niet van hun gewend zijn. Het echte samenspel wat we gewend zijn was er niet en er werd teveel gezocht naar eigen succes. Daarnaast moet vermeld worden dat er ook nog een portie pech te verhapstukken was, zo werd bv binnen de minuut 3x de paal geraakt, en zodoende werd er niet veel gescoord voor de limobreak. De kleedkamer werd opgezocht met een “magere” 3 – 0 voorsprong.

De boys wisten zelf wel te vertellen wat er misging in de 1e helft en beloofden beterschap voor de 2e helft.

In de 2e helft gooiden de Peenders wat meer beleving in de wedstrijd en werd de tegenstander meer en meer opgejaagd en compleet vastgezet. Hierdoor werd de score in het 1e kwartier aardig opgevoerd. Nog steeds niet het echte combinatie voetbal wat we van de boys kennen, maar al wel wat beter. Drachtster Boys was onmachtig en konden de Peenders niet bijbenen. Er werden meer dan genoeg kansen gecreëerd, maar de echte killersmentaliteit was er vandaag niet. Desondanks wisten de boys uiteindelijk met 9 – 0 overwinning van het veld te stappen.

Een ruime overwinning voor de boys, maar voetballend was het vandaag niet al te best. Desondanks handhaven de Peendermantsjes zich keurig bovenin in de ranglijst. Volgende week zijn de boys te bewonderen in Rottevalle waar ze het dan opnemen tegen de lokale helden van D1.

De Peender goals werden vandaag gescoord door Sander Doetjes (4x) Albert Nijboer (1x) Collin Piersma (1x) Thomas Elzinga (1x) Jesse Ian de Jong (1x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht