Opende D2 na een ware thriller door in de beker!!!

Vooraf
De Peender machine van D2 hapert de laatste weken wat. Het frisse en snelle voetbal van de 1e periode in dit seizoen is even weg, maar toch worden de puntjes in de competitie wel bij elkaar gepakt. In de beker gaat het ook al crescendo, vandaag werden de boys op ons eigen sportpark verwacht om het op te nemen tegen Bakkeveen D1. Inzet was een plaats in de 4e ronde van de beker. Bakkeveen is de ongeslagen koploper in hun competitie, zij hebben dit seizoen nog geen punt laten liggen, dus het beloofde een mooie en spannende wedstrijd te worden.

1e helft zonder doelpunten
Bakkeveen begon goed en zetten de Peenders direct onder druk. Meestal is dit de beproefde strijdwijze van de Peenders maar vandaag was het dus even andersom. Langzaamaan kwamen de Peenders beter en beter in de wedstrijd en wisten zij zich goed onder de druk van Bakkeveen uit te voetballen. Mooie combinaties werden er op de mat gelegd en een flink aantal kansen waren het gevolg. Echter stond het vizier, weer, niet op scherp en werd er maar niet gescoord. Bakkeveen had een paar prima spitsen lopen die de Peender defensie toch een aantal keren flink in de luren legde. Gelukkig was Wopke weer goed op zijn hoede en wist hij die kansjes voor Bakkeveen allemaal te elimineren. Na het laatste fluitsignaal van, de overigens goed leidende, v.d. Woude senior werd de kleedkamer opgezocht met een 0 – 0 tussenstand. Een unicum voor de Peenders, want voor het eerst dit seizoen was er in de 1e helft geen Peender goal te bewonderen.

Limobreak
Tijdens deze rustperiode waren de boys er onderling snel uit. Voetballend gaat het goed genoeg, alleen wat “skerper voor de goal”. Druk houden op Bakkeveen en lekker vrijuit blijven voetballen!!

2e helft brengt geen beslissing
De Peenders lieten er geen gras over groeien en wisten Bakkeveen weer onder druk te krijgen. Weer waren er een paar goede kansen en na een mooie vlotte aanval werd de ban dan eindelijk voor de Peenders gebroken. De steekpass van Albert was op maat en Roan maakte alleen voor de keeper geen fout. Een verdiende voorsprong voor de Peenders. Normaliter het startsein voor de Peenders om er nog een extra schepje bovenop te gooien en door te drukken. Vandaag lukte dit niet helemaal en zodoende bleef Bakkeveen nog steeds in de wedstrijd. Waar Bakkeveen steeds meer de lange bal hanteerden op zoek naar hun snelle spitsen, bleven de Peenders, zowel verdedigend als aanvallend, het voetballend oplossen en waren in de omschakeling nog een paar keer dichtbij. Toch was het Bakkeveen die uiteindelijk langszij kwam. De hoge bal werd achterin niet helemaal goed ingeschat en alleen voor Wopke werd een geen fout gemaakt. In de laatste minuten waren beide ploegen nog dichtbij de winnende goal, maar gescoord werd er niet meer.

Penalty’s moeten beslissing brengen
Daar sta je dan als coach ineens in de middencirkel met 13 “jonge honden” om je heen. Wie moet er een penalty nemen?? Ik, ik, ik, maar ikke niet!!! Er werden 5 boys aangewezen en Rik, als captain, pakte zijn verantwoordelijkheid en ging als eerste achter de bal staan. Zijn inzet belandde boven op de lat en in de gelijkmakende beurt was het Bakkeveen die wel scoorde. Even een domper, het zal toch niet?? De penalty’s van Jesse Ian, Sander en Collin werden onberispelijk raak geschoten. Wopke had er inmiddels al op miraculeuze wijze 2 pingels uitgehaald voordat Roan de laatste en beslissende penalty mocht nemen. Ook deze werd onberispelijk binnengeschoten en dit betekende dan ook een 4 – 2 winst in de penalty serie!!!

Samen met, het overigens weer massaal opgekomen, publiek werd het feestje even uitgebreid gevierd. Klasse gedaan boys, een mooie en prima teamprestatie!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht