Opende D2 sluit de najaar reeks in stijl af!!!

De Peenders moesten vandaag aantreden tegen SJO WTTC. De tegenstander van vandaag had nog een minieme kans op de titel. Naast de winst moest er dan ook minimaal met 13 goals verschil van de Peenders worden gewonnen. Eigenlijk vooraf al een kansloze missie… Voor de Peendermantsjes was er nog de mogelijkheid om 1 plek op de ranglijst te stijgen. Winnen van WTTC met minimaal 4 goals verschil was dan de opdracht.

Een bliksemstart zou de Peenders dan vandaag ook goed uitkomen. Vanaf het 1e fluitsignaal lieten de Peenders weer verzorgd voetbal zien en was er druk op de goal van WTTC. Nadat de eerste paar kansjes gemist waren was het raak. Een mooie vlotte aanval werd door Roan beheerst binnengeschoten. De Peenders bleven wat te lang hangen in de feestvreugde, want vanaf de aftrap was het WTTC die op snelheid door de Peender defensie sneed en direct de stand weer gelijk trok. De tegenstander was hiermee de wedstrijd in geholpen en ineens waren er meer kansen voor WTTC. Al snel hierna was het weer raak en keken de Peenders ineens tegen een achterstand aan. De mouwen gingen omhoog en er werd even een versnellinkje hoger geschakeld. Na een aantal snelle combinaties was het Roan die het laatste zetje mocht geven en zo de 2 – 2 binnenschoot. Met deze stand werd de limobreak ingegaan.

Snel even de “puntjes op de i” zetten en dan weer volle bak los was de gedachte. Maar het duurde even voordat de boodschap vandaag geland was, want al snel in de 2e helft was het weer WTTC die mocht juichen en opnieuw op voorsprong kwam. De Peenders keken elkaar eens aan en je zag ze denken “Wat zijn we nou eigenlijk aan het doen??” De mouwen werden nog maar wat verder opgestroopt en ineens begon het weer te lopen. WTTC werd terug gedrukt op eigen helft en het doel van de tegenstander werd met regelmaat onder vuur genomen. Na de verdiende gelijkmaker gingen de Peenders vol door op zoek naar de winnende en ook die werd uiteindelijk gevonden. Het was vandaag allemaal ietwat minder dan wat we de laatste weken gezien hebben, maar toch pakten de boys weer de volle winst!!!

De Peendermantsjes kunnen terug kijken op een zeer geslaagde 1e seizoenshelft. Met veelal verzorgd en aantrekkelijk voetbal weten de boys het elke tegenstander moeilijk te maken. In de competitie werden uiteindelijk 24 punten gepakt in 11 wedstrijden (7x winst 3x gelijk 1x verlies) Ook in de strijd om de beker hebben de Peenders zich positief laten gelden. Met 5 overwinningen, doelsaldo van 29 – 4, zijn ze inmiddels doorgedrongen tot de laatste 16 ploegen in de beker. Na de winter- en zaalperiode hopen we dit tijdens het voorjaar weer een goed vervolg te geven.

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peender goals werden deze keer binnen getikt door Roan Alssema (2x) en Albert Nijboer (2x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht