Opende D2 sprokkelt de 3 punten in het Drachtster bos!!!

Voor de Peenders staan er nog 3 wedstrijden op het programma voordat de “verplichte winterstop” aanbreekt. Vandaag misschien de minst aansprekende tegenstander in deze beslissende serie, maar in het Drachtster bos kan het soms raar spoken…… Tegenstander was vandaag Drachtster Boys D6 en als de Peenders nog een serieuze gooi willen doen om de hoogste plaatsen dan moest er vandaag een zeer ruime overwinning geboekt worden.

De boodschap was vooraf duidelijk: “Verzorgd voetbal spelen, druk zetten naar voren en maak er een leuk potje voetbal van” De Peenders starten ietwat twijfelend aan de wedstrijd, maar na een paar minuten was er de eerste kans. De Peenders begonnen de taken beter uit te voeren, de tegenstander werd vast gezet tot diep op eigen helft en een goal kon dan ook niet uitblijven. Kansen in overvloed, maar steeds net dat laatste zetje ontbrak. Soms heb je van die dagen, dan wil het net niet goed vallen. Zodoende werden de warme kleedkamers opgezocht met een 0 – 0 tussenstand.

Met de kleumende handen om de bekers thee klemmend werd het “praatje” van de coach aangehoord. “Blijf de druk houden, zoek de korte combinatie en maak in de 2e helft wel de kansen af. Dan gaan de 3 punten gewoon mee naar de Peen”

Direct vanaf de aftrap waren de Peenders weer bij de les en wisten weer een aantal prima kansen af te dwingen. Alleen het scoren bleef weer achterwege. Ineens een uitval van Drachtster Boys die in 1e instantie ternauwernood tot hoekschop werd verwerkt. Maar uit de hoekschop was het wel raak en keken de Peenders ineens tegen een achterstand aan. Als coach kun je je dan wel “de haren uit de kop trekken……” Zoveel beter, zoveel kansen en dan toch tegen een achterstand aan kijken…… Maar de boys lieten zien dat ze niet uit evenwicht raken van een tegenslag. Ineens waren ze meer dan scherp en met een paar overheerlijke snelle combinaties stond er nog 3 minuten later een 1 – 2 voorsprong op het bord. Ondanks dat de Peenders nog een aantal flinke kansen lieten liggen, stapten de boys uiteindelijk met een 4 - 1 overwinning van het veld.

De Peendermantsjes handhaven zich hiermee op plek 2 en zullen nog 2x vol aan de bak moeten. Er strijden nog steeds 4 ploegen om de “podium plekken”. Volgende week spelen de boys weer eens thuis. Dan komt namelijk koploper Blue Boys naar ons sportpark. Zij zullen graag hun ongeslagen status willen handhaven en in hun laatste wedstrijd het kampioenschap opeisen. De Peenders staan op dit moment 6 punten achter, met een wedstrijd minder gespeeld, en zullen dus vol gas (moeten) geven om het gaatje te dichten en om de hevige concurrentie voor te blijven.

De Peender goals werden vandaag gescoord door Roan Alssema (1x), Jesse Ian de Jong (1x), Albert Nijboer (1x) en eigen doelpunt tegenstander (1x)