Opende D2 vergeet de koploper te verslaan!!!

Vandaag was het er op er onder voor de Peendermantsjes. De ongeslagen koploper Blue Boys kwam dit keer naar ons sportpark en kon vandaag de titel grijpen. Bij winst van de Peenders moest dat feestje minimaal nog een week uitgesteld worden en kunnen de Peenders in punten zelfs nog op gelijke hoogte komen met de koploper. Het doelsaldo moet dan de beslissing brengen over wie zich kampioen mag noemen. Kortom, een echte finale vandaag dus voor de Peenders.

De Peenders waren zich goed bewust van het belang van deze wedstrijd en gingen direct vol gas los. Aangespoord vanaf de zijlijn en met de steun van het publiek er achter lieten de Peenders zien waarom Blue Boys toch knikkende knieën naar Opende was gekomen. Met mooi en verzorgd voetbal werd Blue Boys goed onder druk gezet. Dit resulteerde al snel in een aantal prima kansen, maar verdedigend stond Blue Boys goed. Kwamen de Peenders wel helemaal alleen door, dan was daar nog altijd de uitstekende doelman van Blue Boys. Hij hield zijn ploeg in deze fase knap overeind. Bij 1 van de spaarzame counters van Blue Boys was het ineens raak. Uit een hoekschop was even de organisatie weg bij de Peenders en kon de bal vrij achter Wopke worden geschoten en moesten de Peenders in de achtervolging. Direct vanaf de aftrap was daar alweer een open kans voor de Peenders, maar net op moment van schieten zat er nog even een blauw voetje tussen. Uiteindelijk was het wel raak voor de Peenders. Voor de zoveelste keer braken de Peenders op rechts door en werd de bal keurig binnengetikt door Sander. Zodoende werd de limobreak met een 1 – 1 tussenstand opgezocht.

Tijdens het “pauze praatje” kregen de Peenders de complimenten voor de manier waarop ze speelden en wat ze lieten zien. Geen angst voor de koploper, maar alles op alles zetten om deze pot naar zich toe te trekken. Goed voetbal, genoeg kansen, niks aan de hand. Blijven werken en doorgaan, dan valt die goal voor ons wel.

De 2e helft bracht hetzelfde beeld. Weer waren de Peenders oppermachtig. De laatste lijn van de Peenders stond keurig op de middenlijn te spelen en voorin werden prima kansen afgedwongen. Het was wachten op de bevrijdende treffer. Maar steeds was het net niet. Het was net naast, voorlangs of weer de keeper. Zelfs de lat moest redding brengen voor Blue Boys om het terechte Peender succes te voorkomen. Langzaamaan zag je de vertwijfeling wat toeslaan bij de Peenders. De laatste minuten gingen de Peenders nog verder naar voren spelen om toch maar die meer dan verdiende beslissing te forceren. Hierdoor kreeg uiteindelijk Blue boys nog een aantal kansen, maar ook zij kwamen niet tot scoren. Zodoende eindigde deze wedstrijd, onder leiding van de goed fluitende vd Woude sr, in een (onterecht) gelijkspel.

Ondanks de teleurstelling van het mislopen van een eventueel kampioenschap, wisten de boys het keurig op te brengen om Blue Boys op sportieve wijze te feliciteren met de titel. De Peendermantsjes hebben vandaag wederom laten zien dat ze een ploeg zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Met goed voetbal en een enorme wil om er wat van te maken werd de koploper vandaag sterk aan het wankelen gebracht. Helaas hebben de boys zichzelf niet beloond met de 3 punten, maar het publiek, en uiteraard ik ook, hebben weer van jullie genoten boys!!

Volgende week spelen deze toppers weer thuis. Dan is WTTC de tegenstander en is de inzet “wie wordt 2e achter Blue Boys”. De Peenders zullen dan ook weer vol voor de winst gaan, al was het alleen maar om de ongeslagen thuis status te behouden!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht