Opende E1 brengt 't Fean 58 E1 1e nederlaag toe (1-4)

Na 2 nederlagen op rij wachtte vandaag de topper in Surhuisterveen tegen 't Fean 58 E1. Een wedstrijd waar in 1e instantie nog reikhalzend naar werd uitgekeken want toen leek het in de competitie nog tussen deze beide teams te gaan. Maar het tij kan snel keren want na 2 verloren potjes op rij haakten de Peendermantsjes af in de strijd om de 1e plaats. De Feansters hadden een veilige marge van 4 punten en leken zich daarom ook niet zo druk te maken over deze wedstrijd.

'We hawwe een pracht van een team mei ollerjir goeie fuoetbollers. Stik foar stik' zo werd het supertrio voorafgaande aan de wedstrijd nog even 'bijgepraat'. Veel meer dan 'wy ek' kon en wou supercoach Harry daar trouwens niet aan toevoegen want als je 2 wedstrijden op rij hebt verloren moet je natuurlijk wel even je 'plaats' weten. De thuisclub moest het vandaag trouwens doen zonder hun topspeler en 'vedette' Sietze Veenhuizen en dat baarde de Feansterstoch nog wel enige zorgen. De gasten aan de andere kant waren met een fitte en complete selectie en het was aan de koppies van de jongens al te zien dat het 'vandaag moest gebeuren' !

Na een kwartierje spelen kwamen de Peendermantsjes op een 0-1 voorsprong dankzij een prachtige treffer van Xander Postma die vandaag weer zijn 'oude' vorm liet zien. De Feansters zetten nu wat meer druk en het was alle hens aan dek voor Martijn Sienema c.s. Verdedigend was het zo nu en dan even flink 'billen knijpen' en een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven. Dit gebeurde op een wat knullige manier misschien maar vooral niet resoluut ingrijpen op het middenveld was debet aan deze, op dat moment verdiende, gelijkmaker (1-1).

Even leek het erop dat de thuisclub 'door' zou pakken om de Peendermantsjes op achterstand te zetten maar na een uitstekend
uitgevoerde aanval belandde de bal op rechts bij Stef de Jong of Huizinga. In een bijna kansloos geachte positie kapte hij zijn direct tegenstander plotsklaps uit en schoot de bal snoeihard diagonaal in de kruising (1-2).

Met deze misschien toch wel verrassende tussenstand werd de limonade-break gehaald en werd nog een keer met de boys doorgenomen hoe we het de 2e helft moesten gaan 'aanpakken'.

De boys hadden de boodschap duidelijk begrepen want de 2e helft werd er als een hecht team gevoetbald. Geen kans werd er meer weggegeven. Compact spelend en knijpend waar het moest, breed en diep passend waar het kon. De thuisclub probeerde met man en macht de gelijkmaker te produceren maar achterin stond het als een huis: Jacco bleek niet te passeren, Dani bleek steeds een stapje sneller te zijn dan zijn directe opponenten en als ze er wel eens door leken te komen dan stond daar Jelmer om resoluut op te ruimen.

En ja, dan is het natuurlijk wachten op die ene counter en die zou komen, dat was zeker. En die kwam ook hoor. Eerst leek Maurice Postma de bevrijdende treffer op zijn schoen te hebben maar het passje van broer Xander was net niet scherp genoeg om Maurice die ruimte te geven die nodig was om doeltreffend uit te halen. Maar enkele minuten later
was ie dat wel. Opnieuw was het Xander die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam en nu kwam de pass wel op maat en was het de uitblinkende Stef de Jong of Huizinga die de bevrijdende 3e treffers langs de overigens uitstekende Feanster doelman wist te 'prikken'. (1-3)

Dit mocht niet meer fout gaan en dus werd er alleen nog voorin 'gewisseld'. Resultaat was nu even heilig en het stond achterin als een blok dus moesten Maurice en Stef zo nu en dan even met elkaar van positie wisselen. In de slotminuten van dit spannende spektakel werd het zelfs nog 1-4 toen Martijn Sienema een afgeslagen bal over alles en iedereen onder de lat wist te 'deponeren'.

Natuurlijk dolle vreugde bij de Peendermantsjes na het laatste fluitsignaal want dit hadden de boys even nodig. Een overwinning op de grote én sterker geachte buur is natuurlijk altijd 'lekker'. De boys mochten de felicitaties in ontvangst nemen van de natuurlijk teleurgestelde maar ook sportieve Feansters.

Een prachtige wedstrijd en vooral een teamprestatie van belang:

forza Peendermantsjes

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht