Drachten E2 blijkt ook te sterk voor Opende E1 (2-4)

Opende- Na een verplichte week mochten de boys van supertrainer Rene deze ochtend weer in competitieverband ten strijde trekken. Tegenstanders van vandaag waren de E2-pupillen van VV Drachten.

De schrobbering van 2 weken geleden tegen ODV (4-0) had het supertrio aan het 'harseskrabjen' gezet en dit leverde 20 A4-tjes op met allerlei krabbelwerk en positiespelletjes waarmee gepoogd werd de boys het 'voetbalspelletje' uit te leggen voor situaties waarin de tegenstander fysiek sterker is.

Omdat onze 'vedette' Stef Ronaldo opnieuw het tijdstip van aanwezigheid aan zijn 'voetbalschoenen' had gelapt was de tijd helaas te kort om alle 20 velletjes door te nemen en dat zou de Peendermantsjes in het verloop van deze spannende en attractieve wedstrijd nog duur komen te staan.

Maar de boys bleken over voldoende 'voetbal-intellect'te beschikken want de opdracht om de tegenstander vooral hoog en compact aan te pakken werd vlekkeloos uitgevoerd. Yes, zo moet het spelletje gespeeld worden zag het supertrio elkaar triomfantelijk aan.

Toch kwamen de Drachtsters op een 0-1 voorsprong toen een kort moment van onachtzaamheid in de defensie de tegenstander van Stef de Jong of Huizinga de gelegenheid gaf verrassend in de korte hoek raak te schieten. Dat was even slikken natuurlijk want de thuisclub had duidelijk het initiatief in die 1e helft en dat leverde ook een aantal uitstekende kansen op.

De doelman van de Drachtsters echter, die opvallend veel gelijkenissen had met de Chelsea doelman Petr Cech, bleek een ontzettende sta-in-de-weg te zijn deze ochtend. Toch bleek deze uitstekende sluitpost te passeren toen Maurice Postma werd aangespeeld en 2 man wist uit te kappen om vervolgens ook de keeper met een sleepbeweging de verkeerde hoek in stuurde en de bal in het lege doel wist te werken (1-1).

Een voorsprong had er wel ingezeten want de boys speelden in deze fase het spelletje precies zoals was uitgelegd maar telkens was daar maar die dekselse Drachtster goalie die zijn team in deze fase voor een achterstand wist te behoeden. De limonade-break moest er aan te pas komen om de strategie voor het 2e bedrijf te bespreken en misschien hier en daar wat aan te passen.

Geen hoge ballen meer voor de pot en de keeper zou laag worden gepasseerd. Dat waren de afspraken voor het 2e bedrijf. Natuurlijk moesten we daarbij wel hoog en compact blijven spelen want anders nemen de gasten het initiatief: en dat was niet de bedoeling.

Dat ging een aantal minuten best wel goed maar opnieuw was daar een kleine onoplettendheid waardoor de gasten weer aan de leiding kwamen (1-2). Het viel de boys te prijzen dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten maar meteen weer de aanval zochten.

Een prima aanval vanaf de rechterflank door Xander Postma leek te gaan stranden op de Drachtster goalie maar de druk die daarbij door Xander op de verdediger uitvoerde was zo hoog dat deze de bal alleen nog maar in eigen doel wist te werken (2-2).

Het spel werd vervolgens toch iets slordiger en ook waren er hier en daar wat kleine onoplettendheden. Waren er dan toch een paar van de Peendermantsjes te laat op bed gekomen ? Nee, het zal toch niet zeker ? Een hoge voorzet vanaf de rechterkant wordt nog door Jelmer met zijn hoofd aangeraakt. Max lijkt de bal te kunnen pakken maar moet deze toch even 'los'laten waarna er een Drachtster als de kippen bij is om dit kadootje tot doelpunt te promoveren (2-3).

Deze tegenvaller kon niet meer door de thuisclub weggewerkt worden. "daarvoor is die keeper veels te goed' zag je de boys hardop denken. En ja als dan enkele minuten later ook nog eens een 'toevalstreffer' moet incasseren (2-4) dan is de wedstrijd gespeeld.

Jammer hoor, want de boys speelden verder een uitstekende wedstrijd Niet alleen spannend maar vooral leuk om te zien dadt dit nivo al op zo'n jonge leeftijd gehaald kan worden. En winnen ? Ja, dat is ook leuk maar soms zit het mee en soms zit het tegen. Trainer Rene Sienema is daar heel duidelijk in: 'zolang de jongens er van leren vind ik het best'. En coach Harry wil daar dan nog aan toevoegen: 'en zolang ze er ook nog plezier in hebben want uiteindelijk telt dat natuurlijk ook'.

En zo is het: Forza Peendermantsjes, op naar de volgende plezierige 'leermomenten'.

Klik op de link hieronder voor wat leuke foto's:
https://plus.google.com/photos/108793370658822819104/albums/6074093182654069905

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht