Opende E2 neemt 3 punten mee uit Oosterwolde

De nog onbekende tegenstander van vandaag, Oostenburg E2, had op papier de statistieken tegen zich. Ook in het spel van de rood-blauw-hemden waren weinig tekenen van mooi voetbal te herkennen. Wat dat betreft voetbalde Opende E2 opnieuw als een team tegen 7 individuen. Ik meen dit niet zo negatief als het wellicht overkomt, maar het gevoel, dat ik aan de wedstrijd overhoud is dat de 5-0 overwinning van de Peendermantsjes meer zegt over de tegenstander, dan het spel van onze E2. Met name de eerste helft speelde Opende namelijk erg tam en traag. Maar ja, als de tegenstander je ook geen moment onder druk zet, is er blijkbaar ook geen behoefte aan onnodige energieverspilling, zeker niet na een week met 'ziek, zwak en misselijkheden' bij een aantal spelers. Na de eerste 25 minuten, waarin Opende een legio aan kansen had gekregen, hadden Milan en Christian inmiddels beiden gescoord en kon er met een ruststand van 0-2 ranja worden gedronken.
Zoals we vaker bij dit team zien, zag de tweede helft er verzorgder uit; onder aanvoering van Johan en Niels werden flanken werden beter benut, de passes kwamen aan en bij de spaarzame aanvallen van Oostenburg, zag de Peender muur (Ruben en Berend) er goed uit, met overigens uitstekend keeperswerk van Evert, die de 'nul' verdienstelijk wist te houden. De keuze van Evert als keeper en Rutger als veldspeler, pakte vandaag dubbel zo goed uit, want laatstgenoemde wist met een droge schuiver voor de 0-3 aan te tekenen. Een vreugdekreet galmde over de sportvelden, want Rutger had zojuist z'n eerste treffer tijdens een competitiewedstrijd gemaakt.....en blij dat hij was! Ook z'n teamgenoten waren zichtbaar blij al moet Niels hebben gedacht; 'wat hij kan, kan ik ook'. En ja hoor, met twee puike treffers drukte onze atleet ook z'n stempel op de wedstrijd. Eindstand 0-5.
Conclusie; Een matige eerste helft en een betere tweede helft tegen een potentiële degradatiekandidaat.