Opende E2 pakt 3 punten door 2-0 overwinning op Be Quick Dokkum E3

Met 1 doelpunt vóór rust en 1 goal na rust, pakte Opende E2 vandaag de volle winst in een heerlijk thuisduel tegen Be Quick Dokkum.
Vanwege de gure wind uit het Noord-Oosten, was het vandaag extra belangrijk om goed in beweging te blijven. Zowel Opende als de gasten gaven hier gehoor aan, waardoor het spel aanvankelijk heen en weer golfde. De teams leken aan elkaar gewaagd en langzamerhand ontstonden de eerste kansen aan beide kanten. De Peender goalie Evert was vandaag echter in topvorm en was overtuigend in z'n reddingen. Mede hierdoor wist Dokkum niet tot scoren te komen. Aan de andere kant hadden Silvan en Milan de doelpuntenmachine inmiddels een slinger kunnen geven, maar ze waren ongelukkig in de afronding. Na een uitstekend stukje positiespel wist Johan de bal met een droge knal in de netten te werken, 1-0. Dit was ook meteen de ruststand.
In de pauze werd nogmaals duidelijk gemaakt, dat er slimmer gevoetbald moest worden door meer en sneller over te spelen en alert te zijn in de omschakeling (bij balverlies). Dit pakte in de tweede helft goed uit en 'de wil om te winnen' was weer duidelijk aanwezig. Uitblinker Berend ging voorop in de strijd en was zowel in aanvallende als defensieve zin heer en meester. Samen met Ruben en Nils hield hij schoon schip achterin, wat zorgde voor rust en vertrouwen in een goede afloop. Ook Rutger oogde gretig vandaag en drukte met prima ingrijpen zijn stempel op het duel. Ook Christian 'groeide' in de wedstrijd en zorgde voor de nodige reuring in de 'Dokkumer defensje'. Na een ge-oliede actie volgens het boekje kwam Johan opnieuw in balbezit en rondde beheerst af, 2-0. Dit was tevens de eindstand op het moment dat scheidsrechter van der Molen even na 10'en voor de laatste keer op de fluit blies. Dankzij deze overwinning stijgt Opende naar de vierde plek, met slechts 1 punt achterstand op de koploper. Kortom, het is dringen aan de top en de E2 doet gewoon leuk mee.