Opende E2 sluit najaarscompetitie uitstekend af met 5-1 overwinning tegen Boornbergum E1

Met een afgetekende overwinning uit tegen Boornbergum E1, heeft Opende E2 zaterdagochtend de najaarscompetitie prima afgesloten. Over de hele wedstrijd gezien, was er ook maar 1 club die aanspraak maakte op de overwinning, en dat was Opende. Daarom was het ook best wrang, dat Boornbergum bij rust nog voorstond met 1-0...
Het spel van de E2 oogde verzorgd en ontspannen, gekenmerkt door positiespel in optima forma en met opnieuw de zeer betrouwbare sluitpost Evert tussen de palen. Bij 1 van de tegenaanvallen werd hem het zicht belemmerd door een aantal spelers, waardoor hij bij dat schot kansloos was. Dat doelpunt viel tijdens een Peender dipje, zo'n 10 minuten voor rust.
In de pauze werd nogmaals duidelijk gemaakt, dat we hier echt geen punten hoefden laten liggen, als we maar gewoon in onszelf zouden blijven geloven en .....blijven voetballen.
En dat laatste werd meteen na rust goed opgepakt; met overtuigende defensieve ingrepen, vloeiende combinaties op het middenveld en prima assists in de voorhoede, werd de triomf naar de victorie ingeluid. Maar liefst 5 keer kwam Opende tot scoren via goals van Silvan (2x), Christian (2x) en Johan (1x). Laatstgenoemde speler was trouwens bij alle doelpunten betrokken, waarmee hij uitgroeide tot uitblinker deze ochtend. Daarbij moet zeker gezegd worden, dat deze overwinning vooral een teamprestatie genoemd mag worden. Zo was het mooi om te zien, dat Rutger in z'n rol als voetballer i.p.v. keeper, grote vooruitgang heeft geboekt en z'n directe tegenstander regelmatig het bos in stuurde. Verder vormden Nils en Milan direct of indirect wel de basis van waaruit de vele aanvallen ontstonden, waarbij de doelpuntenmakers van vandaag zo succesvol konden afronden. Bovendien, met Berend en Ruben in de gelederen, weet je vooraf, dat het de aanvallers van de tegenpartij heel moeilijk gemaakt zal worden, door hun resolute ingrijpen en vervolgacties achterin. Coach Gerrie zei na afloop van de wedstrijd : 'Ik heb genoten vandaag'. Ik kan niet anders, dan me hierbij aansluiten. Sowieso kijken we met veel plezier terug op de najaarscompetitie, die we met een verdienstelijke derde plaats kunnen afsluiten. Maar vooral de manier waarop sportieve prestaties, voetbalplezier en respect hand in hand gaan bij dit team, verdient de hoofdprijs!