Opende D2, bestolen van een zeker lijkende overwinning

In ASC D1 troffen de Peenders een bekende tegenstander. Eerder dit seizoen tijdens de beker stonden beide teams ook al tegenover elkaar. In eigen huis trokken de Peenders toen de overwinning naar zich toe. Maar ASC is een “taaie” ploeg die moeilijk te verslaan blijkt te zijn, want in de competitie hebben zij nog niet een nederlaag hoeven slikken.

Vooraf werd er dus even goed op gehamerd dat de Peenders vandaag weer vol aan de bak moesten in de strijd om de 3 punten. Het begin was even wat tam, maar nadat men wat gewend was aan het gladde veld begonnen de Peenders iets beter te voetballen. Er waren kansen, maar ook ASC wist een aantal malen gevaarlijk door te komen. Zo ontstond er een leuke wedstrijd die vooreerst alle kanten op kan gaan. Weer braken de Peenders door over rechts en dit keer was het dan uiteindelijk wel raak, een verdiende voorsprong. Nog nagenietend van de goal stonden de Peenders wat te dromen op het veld. ASC profiteerde optimaal en tekende binnen de minuut de gelijkmaker aan. Toch wel even een domper voor de Peenders.

Tijdens de verplichte limobreak werden de pijnpunten van de 1e helft besproken. Een ietwat tam Opende, moeilijk voetballend, geen vlotte combinaties… Het was allemaal wat stroperig. In de 2e helft moet er dus wat rechtgezet worden.

Het moet dan ook gezegd worden dat de Peenders een betere 2e helft lieten zien. Meer en meer werd ASC teruggedrukt en ontstonden er mooie en grote kansen voor de Peenders. In deze fase hadden de Peenders moeten scoren maar de echte scherpte voor de goal ontbrak vandaag. Langzamerhand kwam ook ASC weer wat meer terug in de wedstrijd en werd het een leuk voetbal gevecht. Uiteindelijk kwamen de Peenders via een gelukje op 1 – 2, maar gezien het spelbeeld was dit wel verdiend. Ondanks dat het niet echt wou lopen bij de Peenders vandaag, leek men de overwinning toch te grijpen. Totdat de wedstrijd in de slotfase belandde.

Ineens gebeurde er veel en liep de emotie wat op. Achterin werd op rand 16 bij de Peender goal een duel uitgevochten en lagen er 2 spelers languit. Waar iedereen een vrije trap verwachtte voor de Peenders werd hij toegekend aan ASC. Dit buitenkansje werd verzilverd en zo stond het 3 minuten voor tijd ineens 2 – 2. Verontwaardiging alom, maar de Peenders gooiden er nog maar eens een slotoffensief uit. Zowaar, in de slotminuut van de officiële speeltijd wisten de Peenders weer op voorsprong te komen. Als coach denk je dan, uitspelen en de 3 punten meenemen. Blijkbaar was men bij ASC een andere mening toebedeeld, want er werd maar doorgespeeld. ASC kwam nog 1x gevaarlijk op en na een correcte schouderduw klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter. Einde wedstrijd denk je dan, maar de man wees plotsklaps naar de stip. 4e minuut blessure tijd, en een penalty voor ASC. Ook dit cadeautje werd uitgepakt door ASC en zo eindigde deze wedstrijd uiteindelijk met 3 – 3 op het scorebord.

Blijkbaar was het vervroegd “sinterklaas” in Augustinusga…… Zuur voor de Peender boys die hierdoor, onverdiend, kostbare punten verliezen. Natuurlijk moeten we zelf de kansen benutten, maar als je dan “op karakter” naar de winst lijkt te knokken komt dit wel aan. Volgende week zijn de boys weer eens thuis te bewonderen, dan moet de draad weer worden opgepakt tegen Drachtster Boys D8.

De Peender goals werden vandaag gescoord door Albert Nijboer (2x) en Roan Alssema (1x)