Overtuigende winst bekerwedstrijd Opende A1

3-8 in het voordeel van Veenwouden A1 tegen Opende A1.
Dit was 2 weken eerder de uitslag in een oefenwedstrijd. Met enige angst werd daarom toegeleeft naar deze tussenronde in de bekerstrijd. Een zeer sterke tegenstander dus de boodschap was duidelijk....... VOL OAN DE BAK...

Windkracht 7a8 teisterde het sportpark in Opende. Met windkracht 10 werd Feanwalden van het veld geblazen door de PEENDERMONTSJES.
Uitgaan van eigen kunnen, karakter tonen, vechtlust, teamwerk, voor elkaar, met elkaar en willen winnen. Dit werd door Wietse Martin en Klaas meegegeven voor de wedstrijd. Vanaf het begin werd er volop druk gezet en mede door de harde wind die we de 1e helft in de rug hadden wist Feanwalden zich geen raad met de dadendrang van Opende. Kans op kans denderde neer op het vijandelijke doel, maar gescoord werd er niet. Prima uitgespeelde kansen, halve kansjes, afstandschoten, afstandschotjes, het had zomaar 5-0 of misschien wel 6-0 kunnen nee MOETEN staan. Geen enkele tegenstoot tot dan toe, en dreigde er eens gevaar dan stond de verdediging onder leiding van Koen Post (moest zijn naam noemen in het verslag) als een rots in de branding. Dan toch de voorsprong. Arnold ontsnapte aan de tegenstander en schoot beheerst binnen. 1-0 . De steun van het volop aanwezige publiek werkte natuurlijk mee en aanval na aanval werd er op de mat gelegd. In de 42e minuut een overtreding van de keeper op Arnold. Resoluut wees de scheidsrechter dhr H Veenstra naar de stip. Koele kikker Wilko ( met k ) wist hier wel raad mee 2-0. Eerst mar eevm een bakje thee en voor het leidende trio een bakje koffie.

Stil in de kleedkamer (op koen na natuurlijk) elkaar aankijkend, UT GJIT MOOI, DIT MAT KINNE. Ja maar die spits is wol verrekte goed jer zegt Andries. Pak op vent, word er gezegd HEST UM IEN E BOESSE. Ja maar straks mei die hurde wien don wurd ut wol oars tink ik.......... Wietse zegt..... JONGES als de inzet van de 1e helft word meegenomen naar de 2e helft is er niks loos. Hou rekening met de harde wind, vooral van achteruit en blijf voetballen. Blijf druk houden, EN BLOE DR IEN LJIAUWEN (geloven).

Natuurlijk kom je meer onder druk te staan maar dit had meer te maken met de harde wind dan met het spel van de tegenstanders. Toch ontstaan er kansen maar Jarnick staat vandaag zn mannetje en is niet van plan iets door te laten. Na 14 minuten spelen dan toch de aansluitingstreffer van Feanwalden. Een voorzet word binnengeramd. 2-1. Maar dit keer geen paniek bij de montsjes. Rustig blijven, loeren op de kansjes, blijven voetballen. Een voorzet vanaf links, Edwin vrij en yessss 3-1. WERKLUST, TEAMWURK, INZET, GRETIG, KORTOM HEEEERLIJK. Strijden voor een goed resultaat, opnieuw Jarnick, en verhip wear is Andries. Die zit bie die spits op e reag. Gjin meter romte jaan die mon tinkt Andries. 8 minuten voor tijd is het Mark die aan alle twijfel een einde maakt en de 4-1 binnenknalt. Door in de beker. Met zo,n instelling het veld ingaan en laten zien wat je kunt, dat is garantie voor een positief resultaat. Ik zeg FORZA PEENDERMONTSJES. Na de wedstrijd komen Halbe en Pieter met hun eindoordeel..... zoals je al schreef in je vorige verslag Klaas.... UT WIE DIT KEAR WER BEST GENOACH... Ik ben blij dat mijn verslagen in ieder geval door onze trouwe supporters worden gelezen.

Jarnick, Koen, Andries, Ids, Richard, Tom, Marten, Ties, Raymon, Jarno, Wilko, Edwin, Arnold, Mark, Wietse, Martin en Klaas wensen iedereen prettige feestdagen en een fantastisch gezond en sportief 2015.