Prima 5-1 overwinning E1 op de Sweach E1

In ieder geval werkt het weer wel goed mee want het was, zo nu en dan zelfs drukkend, warm. Trainer/coach Rene Sienema had er kennelijk het volste vertrouwen in want hij liet de leiding zomaar in handen van de verbouwereerde Harry en Marcel die even niet goed wisten hoe ze hier mee om moesten gaan. De grote baas 'himself' was nodig bij de C-junioren die het zwaar leken te krijgen tegen de zeer proffesioneel ogende gasten van Leovardia.

De 1e helft was vooral van de thuiskant wat afwachtend waardoor de gasten het initiatief duidelijk in handen namen. Net als vorige week leken de Peendermantsjes wat onder de indruk van de fysiek grotere en sterkere tegenstanders en waren de toen gemaakte afspraken al lang weer uit de 'koppies' weggezakt. Buiten hun schuld om trouwens hoor want ja, die jongens moeten wel 5 dagen in de week naar school en daar schijnen ze ook nog wat te moeten 'opsteken'.

Voorsprong

Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong dankzij een enigszins gelukkige treffer van Xander Postma die tussen de benen van de keeper in het doel caramboleerde. Een fortuinlijke treffer want eigenlijk had de bal breed op broer Maurice gelegd moeten worden aldus een inmiddels gearriveerde Super Rene. "Maakt mij niet uit, zolang die bal maar in het netje ligt' was het wat 'droge' commentaar van Super Harry. Super Marcel deed, als meest verstandige, er maar het zwijgen toe.

Gelijkmaker

Eigenlijk een wat onverdiende voorsprong misschien maar ja bij het voetbal wordt het verschil nu eenmaal met doelpunten gemaakt. Lang kon er trouwens niet van genoten worden want na een paar mislukte pogingen wisten de gasten uiteindelijk 10 minuten later wel de dik verdiende gelijkmaker te scoren vanuit een snel genomen vrije schop. De boys zaten hier duidelijk nog even te dromen waardoor doelman Max Jansen ook kansloos was op de uitstekende inzet van de Sweach (1-1).

Souting bezoek

Tot aan de rust golfde het spel vervolgens op en neer maar wisten beide partijen niet meer te scoren. Het feit dat Stef de Jong of Huizinga, als rechterverdediger, de meest opvallende speler was, zegt misschien wel genoeg en dus ook voldoende bespreekbare stof voor de limonadebreak. De aanwezige scout van FC Groningen had echter al wel gezien dat er meer voetbalintelligentie in het Peenderteam zat dan alleen bij de op dat moment nog wat flets acterende Postmaatjes. Maar, zo verzekerde coach Harry de sympathieke Groninger scout, dat komt allemaal goed in de 2e helft. Dan wordt namelijk een voetbalwedstrijd altijd beslist en dat is wat wij de boys o.a. proberen bij te brengen.

Verschil

En al duurde het misschien even wat langer als vorige week in Harkema ook nu waren 2 snelle treffers achter elkaar bepalend voor de wedstrijd. Eerst een treffer van Xander Postma en meteen gevolgd door 1 van Martijn Sienema die manmoedig zijn liesblessure verbeet en de organisator werd op het middenveld. De doodsteek voor de vanaf dat moment wat verlamde Sweachsters. Met een 3-1 voorsprong op zak ging de thuisclub ineens weer heel wat gemakkelijker voetballen en kregen we een paar prachtige aanvallende voetbalacties te zien. Natuurlijk was het vooral de dreiging van zowel Xander als Maurice Postma die de gasten handen vol werk bezorgden maar de ook nu weer opvallend sterk acterende Stef de Jong of Huizinga en Dany van der Wal lieten in deze fase ook flink van zich spreken.

Slotfase

De laatste 5 minuten van de inmiddels 'gespeelde' wedstrijd werden door Maurice en Dany aangegrepen om de score nog wat hoger te laten uitvallen. Een misschien wat geflatteerde 5-1 overwinning maar op basis van het vertoonde spel, het fysieke verschil en uiteindelijk de voetbalintelligentie, wat ook door de scout na de wedstrijd nog even werd benadrukt, bij de Peendermantsjes zekers een verdiende zege.

"Een prachtige accomodatie hebben jullie hier en een prachtig voetballend team. Daar kunnen we bij FC Groningen amper aan tippen." zo besloot de scout voordat hij nog een folder overhandigde over het jeugdvoetbal van de FC Groningen/SC Cambuur combinatie.

Wat de beste man niet wist dat hij dit aan Super Harry, en fanatiek SC Heerenveen supporter, overhandigde dus 3 * raden wat er met de folder is gebeurd ! :-)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht