V.V. Opende D2 revancheert zich na nederlaag

Vorige week moesten de Peenders de 1e nederlaag van het seizoen slikken. Toch wel even wennen voor de boys, na 5 winstpartijen op rij, en de vraag is dan natuurlijk “hoe gaan ze hier mee om” Afgelopen week tijdens het trainen zat maandag de nederlaag nog duidelijk in de benen bij de heren, maar woensdag was het eerste herstel al weer terug te zien. Voor vandaag een thuiswedstrijd tegen Drachten D3, een ploeg waar vorig jaar tot 3 maal toe van werd verloren.

Maar het is een nieuw seizoen, dus nieuwe ronde nieuwe kansen. Zo dachten onze Peendermantsjes er ook over want direct werd er, geheel volgens afspraak, volop druk gezet. Drachten verzorgde de aftrap, maar het waren de Peenders die direct scoorden. Bij de daarop volgende aftrap nogmaals hetzelfde recept en binnen twee minuten was er een 2 – 0 voorsprong voor de Peenders. Onze boys lieten er geen gras over groeien vandaag en waren “heer en meester” Geen moment in de problemen en heerlijk combinerend ontstond de ene kans na de andere kans. Tot aan de rust werd er in totaal 5x gescoord.

Wat moet je dan zeggen tijdens de limobreak?? Ondanks een 5 – 0 voorsprong, het is niet goed genoeg?? Lijkt mij niet. We weten, niet elke kans is raak, maar er had op dit moment echt al wel dubbele cijfers op de borden mogen staan. Maar soms moet je het gewoon “laten gaan”. De boodschap was dus simpel, gewoon “doorgaan met voetballen en hou het overzicht voor elkaar” Deze opdracht kwam er misschien niet volledig uit, maar de boys waren vandaag verre weg de betere. Ook in de 2e helft werd deze lijn keurig doorgezet en werd er nog 4x gescoord. Uiteindelijk dus een ruime winstpartij.

Wat opvalt binnen deze mêlee van spelers is de echte wil om te voetballen. Ze tonen durf en lef met voetballende oplossingen van achteruit en koppelen daar een heerlijk portie werklust aan toe. Door als team te werken voorelkaar laten deze knapen al heel behoorlijk voetbal zien.

Met Wopke hebben we een zeer betrouwbare goalie die voor elke bal gaat. Defensief is het onder leiding van Rik en Thomas een heerlijkheid voor de backs Carst en Mels. Dankzij het “vuile werk” van die twee is met name Carst steeds meer een nieuwe “Janmaat” als opkomende back. (4x assist alleen al vandaag) Centraal op het middenveld is het de “youngster” Albert die zorgt voor de verdeling en op de flanken hebben Roan, Ide, Niels en Danny alle bewegingsvrijheid om diep te gaan of juist de combinatie te zoeken. Sander, Erwin, Collin en Jesse Ian zijn veelal de “goudhaantjes” die profiteren van het voorwerk wat de anderen leveren.

De Peenders hebben vandaag, wederom, een goede teamprestatie geleverd en zichzelf beloond met een ruime, en uiteraard, een zeer verdiende overwinning. Een keurig antwoord op de nederlaag van vorige week!!

De Peender goals werden vandaag gescoord door Albert Nijboer (4x) Collin Piersma (2x) Roan Alssema (1x) Jesse Ian de Jong (1x) en Sander Doetjes (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht