V.V. Opende E1 verslaat BCV in slappe pot voetbal

Na een weekje najaarsreces mochten de boys van het supertrio Rene, Marcel en Harry deze ochtend thuis aantreden tegen de E2 uit Bergum. Normaliter zou je zeggen dat de jongens na een weekje 'geen' voetbal wel enorm gedreven aan deze wedstrijd zullen gaan beginnen.

Dat gebeurde dan ook want binnen 5 minuten had Xander Postma al 2 keer de trekker overgehaald (2-0) en leek het een gemakkelijk potje te worden voor de Peendermantsjes. Helaas dachten de boys er ook zo over want het nivo daalde daarna zeer snel waardoor de gasten uit Bergum aan konden klampen middels een prima treffer (2-1).

Het supertrio kon schreeuwen wat het wou maar het was het allemaal net niet. Vooral op het middenveld en in de aanval werd niet strak genoeg ingespeeld, niet fel genoegd afgejaagd en te lang gepingeld met de bal. Maar toch was daar ineens Maurice Postma die de 3-1 wist binnen te tikken en daarmee ook de hoop dat het nu allemaal wel beter zou gaan lopen.

Helaas was dat slechts schrale hoop. Achterin moesten Jelmer Elzinga, Stef de Jong of Huizinga en Jacco Altsema constant bij de les blijven om het middenveld te corrigeren. Tijd voor het supertrio om in te grijpen en dus werd arbiter Henk Veenstra ingeseind om te fluiten voor de limonade-break wat de verder onopvallende, en daarom goed, leidende man ook prompt opvolgde.

"De 2e helft gaan we het energieker oppakken. Strakker inspelen, scherper afjagen en eerder overspelen" zo sommeerde trainer/coach Rene zijn pupillen richting de 2e helft. Maar het leek net of de boys vandaag de ontvangstantenne uit hadden staan want opnieuw bleken de gasten het gemakkelijk bij te kunnen benen en hadden in de beginfase zelfs het initiatief. Posities werden niet goed ingenomen en we zagen al helemaal niets terug van de afspraken om strakker in te spelen en scherper af te jagen

Je zou bijna zeggen: die jongens kunnen er niets van. Maar zo is het natuurlijk ook weer niet. Soms heb je wel eens van die wedstrijden dan lukt of wil of kan het gewoon niet. En vandaag was zo'n dag en daarmee is dan ook meteen de vraag beantwoord van trainer/coach Rene die in de rust als eerste aan de jongens vroeg: 'wat is het vandaag eigenlijk voor een dag ?"

Een prachtige vrije trap van Xander Postma leverde wel een 4-1 voorsprong op waarna Stef de Jong of Huizinga ook nog even zijn doelpuntje meepikte (5-1). En dat was een beloning voor zijn goede optreden want hij was wel een van de weinigen, samen met Jacco Altsema, die vandaag hard werkte, slim speelde en dat deed waar op de juiste momenten om werd gevraagd.

In de slotfase werd het dan toch nog even leuk want nadat eerst Jacco Altsema een inzet, na een prachtige combinatie met Xander, op de dwarsligger uiteen zag spatten werd de score vervolgens weer opgevoerd dankzij een treffer van Xander Postma (6-1). Het slotakkoord, en ook het mooiste doelpunt van deze wedstrijd, kwam op naam van de gasten toen de rechtervleugelspeler vanaf het middenveld de bal ineens op zijn pantoffel nam en de bal onder de lat en achter de verbouwereerde doelman Max Jansen in het net sloeg (6-2).

Geen beste wedstrijd maar wel met 6-2 winnen. Dan doe je het ergens toch best wel goed toch ?

Forza Peendermantsjes

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht