Kampioensfeest nog niet zeker door vele gemiste kansen 35+

Vrijdag 10 april was het weer zo ver, de tweede ronde van de competitie moest gespeeld worden. Waar de meeste selectie spelers zich vrijdag overdag rustig voorbereiden op de wedstrijd was het teammanager Martin die vanaf zeven uur druk was om nog spelers te regelen. Er waren namelijk een aantal spelers die hadden afgezegd, en dan denk je dat maakt niet uit er staan meer dan 30 op de lijst ik bel er even een paar en dan zijn we weer compleet. Nou dit heeft Martin geweten na 25 telefoontjes had hij nog steeds niemand toe kunnen voegen aan de selectie. Dus na tien uren bellen maar even contact via de whats app met de selectie en uiteindelijk het besluit genomen er zijn niet meer dus…. we gjinne er voar.

Met een zo goed als fitte selectie kwamen we aan op het sportterrein in Leek. De coach had ook niet stil gezeten en had al een nieuwe opstelling in gedachten. Rots in de branding laatste man Martin werd gebombardeerd tot keeper. Keeper beer had afgezegd en we hebben het vermoeden dat hij de druk niet meer aan kan en omdat hij nog wat in de jaszak heeft wat niet van hem is. De overige spelers kregen de opdracht mee snel scoren en zorgen dat er geen schoten op ons eigen doel komen. Ja en dan denk je, bedoeld de coach hier nou mee dat hij geen vertrouwen in deze keeper heeft of is dit gewoon om de tegenstander geen kans te geven om te knallen en te scoren?

De eerste wedstrijd werd weer gestart tegen Roden, al snel werd duidelijk dat zij nog al verdedigend waren ingesteld. In plaats van onze Peendermantsjes om hier wat aan te doen, gingen we hier in mee en het tempooo werd heeeel laaag…….. Na dit stapvoets tempo was Opende toch uiteindelijk de winnaar en zo konden er weer drie punten bij geschreven worden in de stand. Het was Bas B die scoorde met de veter van zijn rechterschoen los, ongelooflijk maar de keeper was zo verrast dat de bal er in ging. Zo zie je maar, het hoeft niet altijd hard, inspelen… aanraken … en doelpunt !!!!!!!!!

Na een korte pauze moest er gespeeld worden tegen het sterke en fanatieke VEV’67, tenminste zo hadden we dit de eerste keer ervaren. Maar Opende was goed en de wedstrijd ging aardig gelijk op en aan beide kanten waren er kansen op de openingstreffer. Het scoren was ook nu weer een probleem de bal wilde er maar niet in. Twee foutjes aan Opende zijde werden gelijk afgestraft en met een mooie goal uit een corner was het VEV wat een 3-0 overwinning boekte. Eindconclusie van onze coach: dure foutjes en we houden het er maar op dat de scheidsrechter beslissend was in dit duel. En dan denkt een ieder natuurlijk wat deed hij dan? Nou dat kunnen wij u vertellen want hij was er niet. Zeer jammer dat een grote club als VEV geen scheidsrechter kan regelen, terwijl ze wel diverse wissels hadden.

De laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Grootegast. Van de eerste ronde wisten we nog dat ze erg verdedigend staan opgesteld. Maar ook in Grootegast speelt het resultaat blijkbaar een grote rol, aan de opstelling van vandaag was te zien dat er wat meer lengte was aangetrokken en ook een andere keeper. Opende was dus gewaarschuwd. Aan beide kanten werd er lekker op los getikt en dit leek aardig op de speelwijze die onze coach graag wil zien. (tikkie takkie) Opende was nu wel scherp voor de goal en op aangeven van Bas B wist onze andere spits (die vandaag al tien keer voor lege goal had gemist en we zijn naam dus ook maar niet bekend maken) nu wel de bal binnen te tikken. 1-0 hoppa !!! Het leek er sterk op dat Opende als winnaar uit de bus zou komen. Want mede door fantastische reddingen van onze keeper kwam Grootegast maar niet tot scoren. Al had onze Rudie geluk dat zijn kopbal op de paal belande en niet in de kruising van onze goal. (Twijfel bij Rudie aan eigen keeper ????) Waar niemand meer op gerekend (gehoopt) had was dat Grootegast toch de gelijkmaker scoorde. Het einde kwam inzicht maar wat gebeurde er? Spierpijn bij spelers, een keeper die meerdere malen roept dat hij wil wisselen, wat is dit nu… durft ie niet meer of is dit in het belang van het team. Een coach aan de kant die niet ingrijpt. Uiteindelijk neemt Bas de keeperhandschoenen over en speelt Martin de laatste minuten op de vertrouwde laatste man positie. Bas hield de nul, mede doordat Grootegast niet meer aan de goal toe kwam. En zo was het resultaat vandaag net als de eerste ronde, winst, verlies en gelijk. Als we terugblikken op de kansen die we hebben gehad hadden we vandaag alle wedstrijden kunnen winnen. Ja mannen als..als !!!

De derde helft was weer als vanouds, biertje…..peukje…. dom praat…. snack time… belevenissen van vroeger tijdens het voetbal, en natuurlijk de vraag gaan we door met coach Gerrie Hiddink? Wederom was er bij sommigen wat twijfel maar net als de eerste ronde waren er nog steeds meer stemmen voor dan tegen. Dus ook de derde ronde ligt de verantwoordelijkheid voor goede resultaten weer in handen van de coach. Eventjes leek het er op te draaien dat Opende af moest sluiten in de kantine van Leek, maar gelukkig waren de dames van Leek iets meer van het nazitten dan de mannen. En zo gingen de Peendermantsjes rustig en keurig op tijd weer naar het mooie Opende. Voor de liefhebbers die ons willen aanmoedigen kunnen in de agenda noteren; 24 april 19.00 uur Roden en 8 mei 19.00 uur op ons eigen sportpark de Olde Wieren.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht