Belangrijke overwinning Opende A1

TLC was vandaag de tegenstander van de peendermontsjes.
Tolbert Leek combinatie. Met enige angst (spanning) werd er uitgekeken naar deze wedstrijd.
Een eerder treffen tegen deze ploeg bij het leekster zaalvoetbal liep een beetje uit de hand en ook het feit dat ze tegen concurrent Gomos een gelijkspel haalden zorgden voor wat meer spanning dan bij een andere wedstrijd.
Eerlijk gezegd was de spanning meer zichtbaar bij het leidende trio dan bij de spelers.
LIT ZE MAR KOMME, werd er gezegd. WE BINNE DR KLEAR VJAR, hoorde ik roepen. OPROLJE DIE BRUT. De toon was gezet. De montsjes waren er klaar voor.
De tactiek werd besproken, de taken verdeeld, afspraken gemaakt, warmlopen, nog eevm het hok in.
De puntjes op de ie zetten, het belang van deze wedstrijd nog een keer duidelijk maken, en vooral niet gaan mekkeren, jammeren, vloeken en commentaar geven op de scheidsrechter.

Het begin van de wedstrijd was een beetje aftasten van beide kanten. Toch was al snel duidelijk dat Opende meer kwaliteit binnen de lijnen had staan dan LTC. Een vloek van Andries word (terecht) bestraft met een vrije trap en dat was dan ook meteen het laatste (in mijn ogen) wat de scheidsrechter goed deed. Kleine duwtjes van onze kant werden meteen bestraft en aanslagen van hun kant werd niet op gereageerd. Gelukkig hadden de spelers goed geluisterd en werd hier niet op ingegaan. De leiders echter konden zich niet langer in houden en lieten dan ook duidelijk weten het niet eens te zijn met deze manier van fluiten, dit puur ter bescherming van hun spelers. Dan moest ik het zelf maar doen zei de scheids. Echter toen ik dat aanbood liep hij weg.
Na 31 minuten spelen was er dan plotseling de voorsprong. Mark kreeg de ruimte om te schieten en met enig geluk (polletje) vliegt de bal binnen. 0-1. Toch loopt het niet echt bij de montsjes, Arnold en Edwin komen niet echt in het spel, het middenveld moet te veel meters maken omdat het veld te "groot" word gehouden. Dit kost veel kracht en gaat ten koste van het voetbal. Achterin echter word (bijna) geen kans weggegeven en als een afstandsschot van Ids wederom via een polletje (slecht veld) in het net verdwijnt staat het zomaar 0-2.
Dit gaat de scheids toch iets te ver en hij besluit een handje te helpen door TLC een strafschop toe te kennen. Hij had er dan ook goed het oog op want hij stond steeds op zo,n 50 meter afstand en floot al voor de (in zijn ogen) overtreding was begaan. Dit presentje werd dankbaar binnen geschoten en de ruststand werd 1-2.

Eerst mar eevm een bakje T. OLLEJIR EEVM ZITTE EN MOELTSJES TICHT. Wietse oant wurd, Andries moeltsje net ticht, Martin EEVM LULK, DON OLLEJIR STIL, EEN PEAR OMZETTINGEN, nogmaals aangeven niet op de scheids te reageren ( NEE DAT DOET KLAAS WEL, ZEGT KOEN) en meer druk zetten in de 2e helft.

De 2e helft is het eenrichtingsverkeer. Met Raymon als extra aanvaller word er gelijk afgejaagd als TLC in balbezit is. De onvermoeibare Mark sleurt en ploetert en werkt als een paard en dit werkt stimulerend op de rest van de ploeg. Na 8 minuten in de 2e helft word een corner door Ties verwerkt tot doelpunt.1-3. Een voorzet van Edwin word door Raymon prachtig binnen gekopt maar afgekeurd vanwege buitenspel. Steeds weer zijn het vooral Mark en Raymon die gelijk druk zetten op de achterhoede van TLC en zo voorkomen dat er geen enkele goeie bal richting de aanval kan worden gegeven. Jarno gaat zich steeds meer met het spel bemoeien en komt met enkele schoten dicht in de buurt van een doelpunt maar het lukt net niet. Dan weer een aanval over links waar Arnold de bal klaarlegt voor Edwin en die schiet de 1-4 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld.
Vanaf dan is het alleen nog trappen op alles wat beweegt en mogen we van geluk spreken dat er niemand een blessure heeft opgelopen. Aanslagen die door de "scheidsrechter" niet bestraft werden, maar zelfs door de leider van TLC als beschamend genoemd werden, konden ternauwernood worden voorkomen. Een opstootje in de laatste minuut van de wedstrijd was voor de man in het zwart gelukkig het sein om deze wedstrijd af te fluiten en ik moet onze jongens een compliment geven voor het feit dat ze niet zijn meegegaan in deze beschamende schoppartij. Ik heb toch steeds meer het gevoel dat ze wel degelijk luisteren naar wat we zeggen maar dat ze nog wat moeite hebben om het in hun systeem te krijgen.
En ondanks de siberische temperaturen waren er toch weer een aantal supporters meegekomen om deze jongens te zien spelen, waaronder ook onze vaste supporters en hun oordeel deze middag was als volgt....

UT WIE MEER OS BEST GENOACH en hoewel de 1e helft dit volgens mij niet zo was, was dit de 2e helft wel het geval en sluit ik mij aan bij hun zeer gewaardeerde eindoordeel.

Volgende week de uitwedstrijd tegen RWF aanvang 10.30 uur.... Ik zeg kom op tijd want vol is vol.