Best genoach?..........................Ja tink!

Best genoach?..........................Ja tink!

Zaterdag 23 mei is het dan zover. De dag van de waarheid voor het Technische trio van de A’s. Dat de spanning bij deze heren hoog opgelopen was, was de laatste weken al te merken. Vorige week alleen Martin maar van de partij. Ook deze zaterdag weer verwoede pogingen om maar niet langs de lijn te hoeven staan. Wietze was zelfs gevlucht naar Schotland, Martin had geprobeerd om de bekerfinale in de Kuip nog eens over te laten spelen en ook Klaas stelde alles in het werk om onder deze ‘erop of eronder-dag’ uit te komen. Gelukkig kon de Vaste Kern de viswedstrijd van Klaas en z’n visvrienden verplaatsen naar zondag.

De druk op Klaas en Martin werd overigens wel opgevoerd. Benno had op slinkse wijze het rijdersschema van de ouders omgegooid en kun dus vanaf het begin van deze voetbaldag ‘de zaken’ in de gaten houden. Vlak na vertrek stond er bij Print Bizz al een auto met de tekst “Opende A1 bijna Kampioen” langs de weg geparkeerd. Klaas raakte hiervan zo in de stress dat ie hals over kop de auto keerde en naar huis terug reed. Werd de druk dan toch te groot? Dat was gelukkig niet het geval. In alle drukte om van huis te komen had Klaas z’n volledige visuitrusting ingepakt en meegenomen. Hengeltje hier, lokvoertje daar, reserve dobbertje……………verduld we gaan niet vissen, maar voetballen. SHIT…..de shirts vergeten!

De rest van de voetbalploeg was inmiddels in Norg gearriveerd en moest dus nog even wachten op de shirts, voordat het omkleden kon beginnen. De warming-up was kort maar krachtig. De Technische Staf nam de ploeg nog even mee de kleedkamer in voor de laatste aanwijzingen voordat de wedstrijd zou beginnen. Daar komen de mannen het veld op. Maar wat gebeurd daar? Halbe en Pieter lopen met de reserve spelers scheef over het veld naar de reservebank en gaan daar met de reservespelers zitten. Heeft de Vaste Kern dan toch ingegrepen bij deze belangrijke wedstrijd en de touwtjes overgenomen? Welnee………een tactische meesterzet van de Vaste Kern. Door met de reservespelers op de bank te gaan zitten werden Klaas en Martin gedwongen te blijven staan en actief te coachen. Ook bij eventuele tegenslag was er nu geen mogelijkheid voor deze twee heren om bij de pakken neer te gaan zitten. Inmiddels werd ook vanuit het bestuur de druk danig opgevoerd. Een zware delegatie, in de persoon van de voorzitter, kwam het veld op lopen en posteerde zich ook vlak naast de Technische Staf.

Onder toeziend oog van veel supporters uit Opende e.o. begon de wedstrijd. Waar Opende wel een overwicht had, werd dit nog niet uitgedrukt in doelpunten. Vanaf de kant kwam het bericht door dat de nummer twee, Zevenhuizen, had verloren en Opende A1 al kampioen was. In hoeverre dit bericht op waarheid berustte was onbekend, dus de doelstelling bleef: zelf winnen!

Daar was het fluitsignaal voor de pauze. Technische Staf met spelers de kleed box in voor enige tactische aanwijzingen. De Vaste Kern onder het genot van een bakje koffie overleggend en analyserend. Uitkomst van dit heimelijke overleg was dat mocht er in de 70ste minuut nog geen verbetering in de stand hebben opgetreden, er ingegrepen zou worden.

De tweede helft begint en geeft eigenlijk eenzelfde beeld als de eerste helft. Opende heeft het betere van het spel, maar scoren lukt maar niet. De zenuwen nemen bij Klaas en Martin toe. Zelfs als er een ingooi is voor de tegenpartij halen de beide mannen de bal uit de bosjes. Zo sportief zijn ze toch anders nooit? Hier zat ook een diepere gedachte achter. Stiekem waren de heren bezig om een vluchtroute het bos in te zoeken mocht het fout gaan. Gelukkig had de Vaste Kern het sportcomplex goed verkend en wisten ze dat achter de drie meter hoge beukenhaag die het veld van het bos scheidde, ook nog een hek van 6 lagen prikkeldraad stond. Vluchten zonder kleerscheuren zou dus niet lukken.

De zeventigste minuut naderde rap en de Vaste Kern had al even oogcontact. Alle leden van de Vaste Kern namen hun positie in. Ingrijpen leek onvermijdelijk. Maar wat gebeurd daar…………..in de 69ste minuut is het Arnold die doorbreekt en alleen op de keeper af gaat en ja hoor de 1-0 is een feit. Luid gejuich in en om het veld. Op de valreep redden de mantsjes van de A1 hun leiders. Daarna is het hek van de dam en wordt het overwicht dat Opende had in korte tijd uitgebouwd tot een reusachtige 1-7 overwinning. Het feest kan beginnen. Over het voetbalveld vliegt ineens een Transavia toestel. Zou Wietze dan toch een retourvlucht naar Eelde geboekt hebben en eerder uit Schotland zijn teruggekomen?

Aangekomen in Opende staat Pieter Pama te wachten met de kar voor een rondje door het dorp. Daarna barst het feest in de kantine los. Gelukkig kunnen de spelers van de A1 de inbreng van de Vaste Kern waarderen en worden deze in de kantine luid toegezongen. Dit wordt Klaas te gortig: Sa ist wol genoach!

Mannen, jullie hebben een super seizoen gedraaid en wij hebben genoten van jullie wedstrijden dit seizoen.

Inmiddels komen de transfergeruchten op volle gang. Klaas mag door zijn goede prestaties bij de A1 verder als leider bij 45+. Martin is gesignaleerd in gesprek met Edwin van der Looij. Wellicht teammanager bij de FC volgend jaar? En de reis van Wietze naar Schotland was ook niet voor niets. De geruchten gaan dat hij daar verkennende gesprekken heeft gevoerd bij Glasgow Rangers.

KAMPIOENEN!!!!!!!!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht