Bloedstollende penalty serie houdt Opende D2 uiteindelijk uit de bekerfinale!!!

Bloedstollende penalty serie houdt Opende D2 uiteindelijk uit de bekerfinale!!!

Zodra de bekerloting bekend was voor de halve finale beker voor de Peendermantsjes kwam de vraag naar voren “hoe krijgen we dit massa transport nu logistiek allemaal op de rails” met al die trouwe volgers van Opende D2??? Na overleg met eerdere bekerfinalisten, FC Groningen en Zwolle, werden de diverse draaiboeken uitgewisseld en dankzij de inzet van “de Club van Honderd” en de ouders konden de hele schare aan spelers, technische staf en supporters met de bus naar Emmen. Zodoende was het vanochtend vroeg dan ook al een drukte van belang bij de velden van VV Opende om vandaar richting Emmen te gaan en op zoek te gaan naar die o zo felbegeerde plek in de KNVB bekerfinale van 2015.

Zenuwen spelen rol in beginfase.
Na een felle warming up, waarin de eerste zenuwen een beetje weg getikt konden worden, verdwenen beide teams nog even terug naar de kleedkamers om daarna met muziek en vuurwerk gezamenlijk de “Emmen Kuip” te betreden. Ondanks dat het voor de Peenders op papier een uitwedstrijd was moeten de boys zich toch nagenoeg “thuis” hebben gevoeld, want de Peender supportersschare was, zoals zo vaak, ook nu weer groter dan die van de thuisploeg.

Blijkbaar waren de Peenders toch wat onder de indruk van de hele entourage en speelden de zenuwen bij de boys iets meer op bij deze beslissende “alles of niets” wedstrijd dan bij de thuisploeg, want EHS’85 opende toch wel sterker dan onze boys. Men wist de Peenders al snel onder druk te krijgen en een aantal flinke kansen af te dwingen via die deksels watervlugge zijkanten. Het was direct alarmfase 1 achterin en toch leken de Peenders de eerste storm te overleven, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die de leiding nam. Na een snelle uitbraak werd de spits gevonden en op snelheid wist hij 2 Peenders te kloppen en de bal beheerst langs Wopke te schieten. Je zag bij de Peenders even duidelijk de teleurstelling van deze domper en EHS’85 probeerde dan ook maar direct door te drukken. Dit leverde hun nog een aantal goede kansen op, maar de Peender defensie wist met “man en macht” meer schade te voorkomen. Langzamerhand raakten de boys de zenuwen kwijt en kwam er weer wat meer onverzettelijkheid in het spel van de Peenders en waren de boys ook op de andere kant een aantal malen gevaarlijk. De overtuiging bij de Peenders kwam meer en meer terug maar toch wisten De Peenders de opgelopen schade van de beginfase niet meer voor de limobreak te repareren.

Onterecht afgekeurde goal lijkt het breekpunt te zijn.
De eerste minuten in de 2e helft moesten de Peenders weer even op zoek naar het juiste ritme, maar toen dat eenmaal was gevonden ontstond er een meeslepend gevecht vol met spanning en oplaaiende emotie. De Peendermantsjes kregen meer en meer grip op de wedstrijd en wisten EHS’85 onder druk te krijgen. De combinaties werden iets gemakkelijker gevonden en op deze manier voetbalt het toch vaak veel gemakkelijker. De Peenders wisten een paar prima kansen af te dwingen maar de bal verdween steeds net langs de verkeerde kant van de paal. Op het middenveld moest er volop geknokt worden en na weer eens een fel duel kregen de Peenders op een mooie plek een vrije trap te nemen. De bedoeling was om deze vrije trap ineens tegen de touwen te jagen, maar via het lichaam van een EHS speler belandde de bal in de voeten van Roan en uit de draai wist hij de bal dan eindelijk binnen te schieten. Waar het Peenderkamp de verdiende gelijkmaker luidruchtig vierde, besloot de scheidsrechter op advies van de grensrechter de goal te annuleren wegens vermeend buitenspel. Voor de Peenders nog altijd een onbegrijpelijke beslissing, zeker nadat de “bewegende beelden” van deze goal zijn terug gezien…… Ondanks de felle protesten werd de beslissing uiteraard niet meer terug gedraaid en moesten de Peenders toch ook deze domper wel even zien te verwerken.

In slotminuut dan alsnog gerechtigheid.
Even lieten de Peenders “het kopje” hangen, maar onder aansporing van het “drukke mannetje langs de lijn” en de grote supportersschare rechten de Peenders hun rug en gingen de boys nog maar eens vol gas op zoek naar de inmiddels o zo verdiende gelijkmaker. EHS’85 kreeg ook hun mogelijkheden nadat de Peenders volop de aanval gingen spelen en achterin wel meer en meer ruimte moesten laten. Met vereende krachten werd het steeds net op tijd rechtgebreid en na een heerlijke actie over rechts leek dan ook eindelijk de gelijkmaker tot stand te komen, maar de inzet van Sander belandde op de paal. Alom vertwijfeling, valt die bevrijdende goal vandaag nog wel??? Bij EHS’85 was inmiddels toch wel de nodige irritatie te bespeuren, die “verrekte Peendermantsjes” wisten maar niet van opgeven en knokten door tot het bittere einde. Inmiddels was het toch echt al in de slotminuut van de wedstrijd toen de gelijkmaker alsnog viel. De Peenders kregen een hoekschop en middels een ingestudeerde variant was het Sander die de bal achter de EHS goalie wist te koppen en het Peenderkamp liet exploderen van vreugde!! De “kopjes” moesten er nog even bijgehouden worden, maar helaas was de resterende (blessure)tijd tekort om een alles beslissende penalty serie te voorkomen.


Druk op de boys en 10 perfecte strafschoppen.
Na die heerlijke meeslepende 2e helft was er dus nog dat “verfoeide extra toetje” van strafschoppen. Als “kleine jongen” van 10 tot 12 jaar op de drempel van een bekerfinale staan en dan zo’n penalty serie moeten afwerken…… Ga er maar aan staan, want we hebben al genoeg grote voetballers zien falen vanaf 11 meter op zulke beslissende momenten.

De Peenders namen dan ook terecht even de tijd om bij te komen en zodoende had de grote supportersschare nog even wat extra tijd om zich te verplaatsen langs het veld om een goed plekje te vinden met zicht op het doel. Vooraf was de lijst van penalty nemers al opgesteld en werd er nog even gecheckt als de boys het nog steeds konden opbrengen om een beslissende penalty te nemen. Alle boys beantwoorden positief en lieten dat ook zien, want alle 5 Peender penalty’s werden feilloos binnengeschoten. EHS’85 toonde aan dat ook te kunnen, ook al was Wopke er 2x akelig dichtbij, en zodoende was er na 10 strafschoppen nog geen beslissing. Bij de voor hun 6e penalty wisten de Peenders niet raak te schieten en bungelden de boys aan een zijden draadje. EHS’85 mocht aanleggen en ondanks dat Wopke met een uiterste krachtinspanning de bal nog raakte was dit net niet voldoende om de bal buiten de goal te ranselen en betekende dit het einde van de Peender bekerdroom.

Respect voor de Peendermantsjes.
De beste wint niet altijd en helaas was dat vandaag ook het geval. Ondanks dat de tranen er waren, ook ik heb er een paar moeten wegpinken, wisten de boys het netjes op te brengen om EHS’85 keurig met een uitgestoken hand te feliciteren en het publiek te bedanken voor hun steun deze wedstrijd!! Met een warm applaus van het meegereisde legioen werden de Peendermantsjes bedankt voor een prachtige bekercampagne deze jaargang.

Als trotse coach, trainer en heit, boys respect voor wat jullie hebben laten zien en wat waren jullie er dichtbij…… Met opgeheven hoofd nemen we, helaas, afscheid van het bekertoernooi!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht