Eerste elftal VVO start goed op de vrijdagavond

Vrijdagavond was het dan zover het eerste elftal van de VVO uitkomend in de catogorie 35+ moest beginnen met de eerste drie wedstrijden van de competitie. Er bleek dat er weer heel wat gebeurd was de afgelopen week toen de selectiespelers via de app bericht kregen wie er geselecteerd waren. Er was een nieuwe keeper geselecteerd maar ook de man met de gouden pass was terug gestuurd naar Marum en de topscoorder was er ook niet bij. Waar was de coach mee bezig ? Had hij nog nooit gehoord van NEVER CHANGE EEN WINNING TEAM ? De uitleg van de coach was als volgt; de keeper is te jong, ik heb liever een ouder iemand want die heeft meer ervaring, de man van de gouden pass praat teveel en daar winnen we geen wedstrijden mee, als laatste de topscoorder deze is te oud en zal het niveau niet vol kunnen houden en daarom kan hij beter maar gelijk in de 45+ catogorie uitkomen.

Al met al een duidelijke uitleg van onze coach en ja hij is verantwoordelijk voor de prestaties. Aangekomen op het sportpark in Grootegast kregen we de opstelling van de coach te horen en in zijn ogen was aanvallen voetballend het beste en dus had hij gekozen voor een 4-3-3 opstelling. Maar coach we spelen 7 tegen 7 ? O ja helemaal vergeten nou snel het veld in en zoek maar een plekje. Dat de Peendermantsjes hier wel raad mee wisten was wel te zien aan de einduitslag, een overtuigende 7-0 overwinning op Roden.

Na een korte pauze moest de volgende wedstrijd gespeeld worden tegen de mannen van VEV'67. Het werd al snel duidelijk dat dit een goed op elkaar ingespeeld ploegje was, de peendermantsjes kwamen er niet gemakkelijk door. Het was VEV wat na een minuut of tien de kans kreeg om van grote afstand de bal goed klaar te leggen en uit te halen 1-0 achter. In een ommezien werd deze voorprong groter gemaakt en lukte het de peendermantsjes niet om er wat aan te doen. Toch werd de eer nog gered en met een fanatastische aanval scoorde Opende ook en zo kwam er een 3-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van VEV.

Normaal gesproken had er toen weer een korte pauze moeten zijn maar tegenstander Grootegast had net gewonnen en wilde zo snel mogelijk dit goede resultaat doorzetten tegen onze peendermantsjes. Het was namelijk zo dat er vorige week voor de tweede keer verloren was van de readsjes en dat ligt nogal gevoelig en hier hadden ze slecht van geslapen. Het werd al snel duidelijk dat er geloerd werd op de counter want het hele team bleef voor de goal staan om te zorgen dat er niet werd gescoord door de peendermantsjes. Af en toe was er een groene gekleed mannetje wat richting onze goalie ging, maar onze keeper had hier geen probleem mee en stond zijn mannetje. Wat Opende ook probeerde de bal wilde maar niet langs de groene muur en uiteindelijk was de eindstand 0-0. Grootegast was zo blij met dit punt het leek wel of dat ze kampioen waren geworden, ongelooflijk hoe blij een mens dan kan zijn. Zo snel douchen, en dan snel naar de derde helft.

Toen alle teams in de kantine waren kon het feest beginnen, Grootegast had het clublied van Grijpskerk gedownload en zo begon het feest met het welbekende lied. Volop warme hapjes werden er geserveerd en Grootegast was nog zo blij met dat punt dat Opende gratis Tony bier kreeg aangeboden. Nog even kwam de positie van de coach tersprake, moeten we de komende week evalueren of kunnen we nu al een beslissing maken ? Maar volgens onze middenvelder en medeoprichter van dit team was dit nog lang niet aan de orde en moest de coach aanblijven. Ook aan deze avond kwam weer een einde en konden we weer richting ons mooie Opende. Over een paar weekjes mogen we weer het veld in voor de tweede ronde. Ons motto voor de volgende wedstrijden blijft " DOS CERVEZAS POR FAVOR"

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht