Nieuwsgierige indeling Opende nieuwe voetbalseizoen

Nieuwsgierige indeling Opende nieuwe voetbalseizoen

De sportieve wens om ingedeeld te worden in de derde klasse B is voor v.v. Opende waarheid geworden. Deze klasse wordt vaak de Friese derde klasse genoemd, maar voor het komende seizoen zijn er wel liefst vijf Groningse voetbalverenigingen ingedeeld in deze derde klasse.

Voor het vlaggenschip van Opende betekent dit o.a. enkele aantrekkelijke streekderby’s. Twee daarvan zijn waarschijnlijk ook direct kanshebbers voor het kampioenschap. FC Grootegast heeft het afgelopen seizoen al laten zien dat men mee kan doen in de strijd om het kampioenschap. Met aan het roer een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Johannes Douma. Deze Buitenposter hoofdtrainer is niet een onbekende in Opende, want Douma is tevens trainer bij Voetbalschool Veerkr88. Daarnaast heeft FC Grootegast zich versterkt met o.a Jeroen Beerlings van de v.v. Niekerk. Een tweede streekderby is de wedstrijd tegen de v.v. Marum. Deze buurtgenoot wist het afgelopen seizoen net niet kampioen te worden in de derde klasse C. Ook in de nacompetitie kwamen de mannen van trainer Marcel Poll in de tweestrijd tegen Glimmen net iets te kort. Een derde kanshebber voor de titel lijkt SC Stiens te zijn. De Stienser formatie heeft zich aardig versterkt met enkele routiniers, welke op een aardig niveau hebben gespeeld. Wilco Bergsma (Blauw Wit ’34), Jordy Weykamp (SC Veenwouden) en Peter Jansen Klomp (Drachtster Boys) zijn daarvan opvallende namen.

De degradanten uit de tweede klasse willen ook graag onmiddellijk mee doen om de stap terug te doen. Kollum en Rijperkerk willen graag de neerwaartse spiraal zo snel mogelijk gaan ombuigen. Outsiders zijn zeker RWF uit Frieschepalen (5e), Wykels Hallum (7e), Dokkum (8e) en Rottevalle (9e). Alle vier verenigingen hebben het afgelopen seizoen laten zien goed mee te kunnen in de derde klasse B.

Voor Grijpskerk zal het weer even wennen zijn om uit te komen in een “Friese” derde klasse. Het afgelopen seizoen in de derde klasse C ging het moeizaam. Met een frisse start wil men graag vanaf het begin naar boven kunnen kijken.

Tot slot zal Opende drie oud bekenden tegenkomen. De kampioen van de vierde klasse B FC LEO en de nummers drie (Anjum) en vier (Friese Boys).

Het zal voor de manschappen van onze hoofdtrainer Wietse v.d. Veen en de leiders Jan Dikker en Kees v.d. Molen geen gemakkelijke opgave gaan worden. Wel is het voor dit technische trio en haar spelers een enorme uitdaging. De doelstelling zal in eerste instantie zijn zich te gaan handhaven in de derde klasse. De eerste wedstrijd staat voor zaterdag 5 september op het programma.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht