Berlikum schudt op z'n grondvesten

HA WE WON????? JA TINK!!!!!!!!!!!!!!!!!
De bekerkraker van Berlikum A1- Opende A1 stond voor vandaag op het programma.
Met de bus werd er afgereisd naar Berlikum waar na 2 keer 45 minuten spelen 1-9 op het scorebord stond.

10.00 uur was het tijdstip dat Dalstra reizen de bus startte richting Berlikum. Inzet van deze wedstrijd was een plaats in de halve finale,s van de beker. Spandoeken, de PEENDER VLAG, mascotte Keesie, een (bijna) volle bus, trommels, kortom genoeg ingrediënten voor een mooie voetbaldag. En dat zou het zeker worden!!!
Spanning was er af te lezen op de koppies van de peendermontsjes. Jaaaa nou moet het gaan gebeuren. Het leidende trio Wietse, Martin en Klaas werkten koortsachtig samen tijdens de reis over het hoe en wat deze wedstrijd winnend over de streep te trekken. Systemen sus, opstelling zo, ja maar wat als..... enz enz. Aangekomen in Berlikum eerst maar even het veld inspecteren. DON EEVM OMKLEIE, AUSPRAKEN MEITSJE,OPSTELLING, WAARUM RINNE, NOG EEVM WER NEI BINNEN. Een laatste peptalk van Wietse en dan DE MOUWKES OMHEEG EN DR VOOR. Onder luid gejuich van het in grote getale meegekomen publiek en mascotte Keesie stapten de peendermontsjes het veld op.

12.00 klonk het eerste fluitsignaal. Zoals gebruikelijk eerst even aftastend. Wat kan de tegenstander. Nou die bleken in de beginfase wel te kunnen voetballen. De eerste 5 minuten kwamen we er eigenlijk niet aan te pas. Daarna werden de zenuwen toch een beetje afgeschud en kwam er wat meer evenwicht. Dan zelfs de eerste grote kans voor Arnold maar helaas . Jarno probeerde het van afstand maar kwam een paar centimeters te kort.
Opnieuw Arnold met een mogelijkheid maar weer net niet. Na 17 minuten plotseling uit het niets een kans voor Berlikum en die was wel raak. 1-0. Shit het zal toch niet??? Ondanks deze tegenslag was het toch wel duidelijk dat de montsjes beter in de wedstrijd zaten. Na 32 minuten was het Arnold die vanaf links de bal voorgaf en door Edwin werd binnen geschoten. Yessss 1-1. Weer 6 minuten later is het opnieuw Edwin die na goed doorzetten de 1-2 maakt. Oorverdovend is het gejuich vanaf de kant. HEEEE SUPERPEENDERS jalalalalalalal. En het moet gezegd, er werd prima gevoetbald door de boys. Mark en Raymon waren onvermoeibaar, Ties coacht en stuurt als een echte leider, Jarno slim en controlerend, en Richard, Andries, Koen en Ids voorkwamen resoluut dat er ook maar iemand in de buurt van Jarnick kwam. De ruststand was dan ook 1-2 en dat was op dat moment verdiend.

EERST MAR EEVM EEN BAKJE T. HEE JONGES DIT GJIT MOOI JER. DIT MAT KINNE word er gezegd. EEN ADVIESKE JIR, EEN TIPKE DEAR, ANDRIES EEVM OENJERRE ( jonges ik hoop wol dot jim beseffe dot os we de bol net krije kinne dot we don toch zeker de tsjinstonder te pakken matte nimme) Nadat aan Andries is uitgelegd dat het risico van een tijdstraf dan reeel aanwezig is is zijn reactie............JA MAR JE MATTE UT WOL SLIM DWAAN.

De 2e helft was het qua weer niet echt aangenaam te noemen. Harde wind en regen teisterden de spelers, maar met name de supporters. Ondanks dit slechte weer bleven ze massaal hun steun geven aan de peendermontsjes.
Dit werd beloond door maar liefst 7 keer het net te laten bollen. Aanval na aanval denderde op de goalie van Berlikum af. Na 4 minuten was het al raak. Een prima pass van Jarno werd door Raymon hard in de verre hoek afgemaakt,1-3. NOU IST GUBEURT, zei de leider van Berlikum. Nou ik kan u zeggen dat het nog lang niet gebeurt was. Op aangeven van Arnold (5 assists) waren het Edwin, Mark en Jarno die doeltreffend konden afronden. 1-6.
Tien Tien Tien werd er geroepen. Dan opnieuw Mark die zijn prima optreden deze middag beloont zag worden met een doelpunt.1-7. Het koningskoppel Arnold en Edwin liepen door de verdediging van Berlikum waarna Edwin met een geweldige KOPBAL (bal op de lijn, op de knietjes) de 1-8 liet aantekenen. Dolblij liep hij terug naar de eigen helft, waarna hij me aankeek en zei........ HEIT IK HA EEN KOPBOL MAKKE.
Dan een tegenstoot van Berlikum met als gevolg een corner. Deze word echter onderschept door Jarnick en met een perfecte trap werd Edwin bereikt die alleen op de keeper geen fout maakte, 1-9. Een assist voor Jarnick en een mooi einde van een geweldige prestatie van dit team.
Zonder iemand te kort te willen doen wil ik toch graag Jarno en met name ook Richard noemen als mannen van de wedstrijd. Steeds een stap eerder bij de bal dan de tegenstander, prima opbouwend, bergen werk verzettend.
Maar eigenlijk gold dit vandaag voor iedereen, EEN TEAM PRESTATIE VAN FORMAAT. Ook de jongens die niet de hele wedstrijd speelden maar hier geen woord over vuil maakten verdienen een pluim. Zonder morren werd er plaats genomen op "de bank" . Super.
Even sloeg de schrik me om het hart toen onze harde kern Pieter en Halbe de dug out in doken. Ze zullen toch niet??????????..... GJIT UT NET GOED DON?????? Maar het bleek dat de plensbuien onze vaste supporters toch te veel last bezorgden en daarom even wilden schuilen. Wel werd meteen gebruik gemaakt van de situatie en gevraagd naar hun bekwame en zeer gewaardeerde mening en zonder twijfel werd er gezegd.................................. UT WIE WER BEST GENOACH.
Het meegereisde publiek werd op gepaste manier bedankt voor hun steun waarna het feest losbarste.
Een supporter uit Stiens (serieus) had een versnapering voor de jongens in de kleedkamer achtergelaten (kratje) waarvoor onze hartelijke dank. In de kleedkamer aangekomen keken we elkaar aan en zeiden................................

HA WE WON???????? JAAAAAAAAAAAA TIIIIIIIIIIINNNNNKKKKKK.

Volgende week een vrij weekend en zaterdag 25 april thuis tegen de Wilper Boys aanvang 10.30 uur.
En u weet het.... kom op tijd want vol is vol

O ja namens iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de A1, willen we ook Opende D2 feliciteren met hun bekerwinst. FORZA SUPERPEENDERS

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht