Kansloze missie voor E1 tegen ONB E1 (4-0)

Drachten- Vandaag moesten we vroeg uit de veren want de uitwedstrijd tegen ONB E1 stond op de agenda en wel op het onchristelijke tijdstip van 08:45 uur.

Een topper want samen met ODV en ONB delen de Peendermantsjes de 1e plek in de rangschikking. Het vroege aanvangstijdstip was niet de enige tegenvaller deze dag want er moest ook op kunstgras gevoetbald worden en ja, dat blijft een deksels probleem als je dat niet gewend bent.

Maar goed, tegenslagen zijn er om te ervaren en uiteindelijk overwonnen te worden. Dat moest dan wel gebeuren zonder Max Jansen, feestje, en Dani v.d. Wal (vakantie) en dat leverde toch nog wel wat kopzorgen op voor het onder hoogspanning acterende supertrio. Gelukkig was Stef de Jong of Huizinga bereid om de keeperhandschoenen aan te trekken en werd Carst Overwijk, na zijn succesvolle optreden van vorige week, opnieuw gevraagd om op het minimale vereiste aantal spelers te komen.

Na het beginsignaal van de volgens mij meest excentrieke leidsman die er op de jeugdvelden te vinden valt hier in het Noorden werd al snel duidelijk dat het een moeilijke pot zou gaan worden vandaag. De gastheren waren duidelijk meer bedreven in de balcontrole en het positiespel op een kunstgrasveld waar de Peendermantsjes de nodige moeite ondervonden om de bal de juiste snelheid mee te geven. Het kon dan ook niet uitblijven dat er gescoord zou worden en dat lukte de gastheren voor het rustsignaal 2 keer (2-0). De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen maar Stef liet deze ochtend zien niet alleen een goed potje te kunnen voetballen maar dat ook keeperswerk hem wel is toevertrouwd. Veel kansen wisten de Peendermantsjes niet te creeëren en de paar afstandspogingen van Xander Postma bleken te gemakkelijk voor de ONB-goalie.

In de rust dan maar proberen de boys er van te overtuigen dat zelfs een 2-0 achterstand tegen een sterkere tegenstanders wel degelijk om te buigen is. Voorwaarde is echter wel dat je dit dan als TEAM aangaat en de duels probeert te winnen en wat slimmer moet gaan voetballen. Heb je dan de garantie dat je zo'n wedstrijd alsnog weet te winnen? Nee, natuurlijk niet, soms is de tegenstander gewoon sterker en dat moet je dan als flinke kerels slikken.

En dat was precies wat de jongens uiteindelijk moesten doen die 2e helft. ONB bleef het betere van het spel houden en wisten uiteindelijk ook nog 2 keer te scoren via overigens prachtig uitgespeelde aanvalspatronen. Niets mis mee, en applaus voor de manier waarop de gastheren dit deden. Applaus was er echter ook, zelfs van het thuispubliek voor een paar schitterende saves van onze keeper Stef. De score was zekers hoger uitgevallen als hij niet zo dapper en goed gekeept had.

Ook in de verdediging speelden Jacco (uitstekend op dreef weer) en Jelmer (rots in de branding) weer een sterke wedstrijd. Carst had vooral in het begin nog wat moeite met het kleine kunstgrasveld maar groeide naarmate de wedstrijd vorderde in zijn normale vorm. Op het middenveld had Martijn het deze middag heel erg zwaar en kon dat ook maar moeilijk verwerken. Op het voorstel om dan wat wijzigingen door te voeren in de opstelling werd door supercoach Rene nog even haarfijntjes gewezen naar de ervaring daarmee in de vorige wedstrijd. En daar had ie een sterk punt hoor maar dat was toen ZIJN keuze en nu NIET. Zijn dit dan toch kleine haarscheurtjes in de samenwerking tussen het supertrio ? Wordt er aan stoelpoten gezaagd of is ook dit gewoon het resultaat van het 'verwerken'van een teleurstelling ? De toekomst zal het uitwijzen.

De gebroeders Postma kwamen er vandaag ook niet aan te pas tegen de robuuste en ijzersterk defensie van ONB en daarmee is denk ik dan ook meteen de conclusie gerechtvaardigd dat we vandaag gewoon onze meerdere moesten erkennen in een uitstekende tegenstander.

In ieder geval hebben we WEL een prima pot voetbal gezien en was er wederzijds respect voor elkaars inzet en prestatie. En dat werd door de scheidsrechter na de wedstrijd beloond met een paar opbeurende woorden en een tractatie. En dat is ook wel eens leuk om mee te maken lijkt me.

Kop op: we gaan weer naar de volgende wedstrijd.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht