MD 2 Opende verslaat koploper MD 1 Drachtster Boys

Zaterdagmiddag was het zover MD2 van VVOpende moest aantreden tegen MD1 van Drachtster Boys. Gezien de stand de nummer 2 tegen de koploper van de meidencompetitie, de uitwedstrijd was in Drachten geëindigd in een 1-1 stand wat een juist beeld was van de onderlinge verhouding!

Nu dus de return in Opende, de meeste meiden hadden een drukke week achter de rug met een bezoek aan kamp Westerbork, Cito toetsen, Koningsspelen en natuurlijk het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi, dit laatste heeft ook zijn voordelen, want de laatste weken hebben ze hiervoor extra getraind!

Zoals verwacht gingen de meiden Drachtster Boys vol gas de wedstrijd in met in de eerste minuten een kans voor de goal, echter de aanvaller had iets te veel tijd nodig zodat het gevaar eruit gehaald kon worden door de verdedigers Lisanna, Marrit en Alieke van VV Opende. Na deze actie waren alle meiden bij de les en werd er goed gecombineerd, op het middenveld was Julia niet te stoppen en na enkele acties leidde dit halverwege de helft in een pass op maat naar Kim die via de buitenkant de bal diagonaal inschiet en de bal snoeihard in het net doet belanden De vreugde was enorm en de kracht van het schot dreunde nog lang na in het stadion en in de hoofden van de Drachtster Boys!

Tot de rust had Opende de controle over deze match, het was noodzaak om dit vast te houden maar Drachtster Boys had hier een ander idee over. De druk werd al snel opgevoerd in de eerste acties van de tweede helft, via een snelle combinatie sneden de Drachtster Boys door de verdediging maar het schot ging hard naast! Direct hierna had Nynke een doelkans maar ook dit schot werd zoals vele deze middag geblokt door de verdediging.

Na de uittrap werd de bal weer in het spel gebracht en belande op het middenveld, vanuit hier kwam een ware invasie van spelers op de goal van Opende af, de organisatie was even zoek en de eindpass belande tot ieder zijn opluchting tegen de paal!

De druk en spanning werd hiermee bij elke aanval opgevoerd wat leidde tot acties en reddingen die voor kort niet voor mogelijk werden gehouden. Zo ook de volgende actie: via de zijkant wordt de bal hard ingeschoten richting eerste paal, keeper Fiona gooit zichzelf in een ultieme poging de bal tegen te houden naar deze paal en de bal komt via de paal weer terug en gaat daarna naast de goal. Als een een bokser die knock out gaat zakt Fiona naast de doelpaal op de grond. Echter niet voor lang want de corner werd alweer genomen, maar ook deze kans werd weer onschadelijk gemaakt door verdediger Anna die de hele wedstrijd alles en iedereen de baas was in de achterhoede. Dit tot frustratie van voetballers en inmiddels ook de meegekomen supporters, die zich steeds meer gingen bemoeien met de acties op het veld. Aan de Openderzijde was de tribune al lange tijd in een feeststemming, aan de kreten en gejuich te horen en zodoende al aardig volgelopen met voetbal liefhebbers waaronder veel ouders van de matadoren op het veld !

Nu was het zaak om koel te blijven in de Finale van deze zinderende pot. Bij de volgende aanval aan de rechterkant komt Nynke weer langs de verdediging en schiet de bal voor naar Lynke Rens, die de hele middag al moet vechten tegen een taaie verdediging, maar zich ontwikkelt als een ware kwelgeest voor de verdedigers. Deze kans kon echter niet verzilverd worden en eindigt in een corner, deze wordt genomen door Julia , ze krijgt de bal terug en schiet strak voor en de bal raakt de eerste paal en gaat over de doellijn tegen de tweede paal en niet in de goal maar het veld weer in!

Na deze adembenemende actie, vond de goedleidende scheidsrechter het wellletjes en eindigde deze pot in meer dan verdiende 1 – 0 overwinning voor de Peender famkes !!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht