Minipupillen Westerkwartier overspoelen sportpark VV Opende!

Zaterdag 23 mei: Minipupillen Westerkwartier overspoelen sportpark VV Opende!
Aanvang: 9:30 uur.

Zaterdag 23 mei zal ons sportpark ‘de Olde Wieren’ overspoelt raken met minipupillen. Er zullen zo’n 21 teams aanwezig zijn tijdens het bekende ‘Swieringa toernooi’. Dit enorme aantal teams heeft te maken met een nieuw project voor minipupillen, het zogenaamde MP Westerkwartier.

Afgelopen seizoen is dit MP Westerkwartier uitgegroeid tot een succesvol project voor minipupillen.

De minipupillen zijn 4, 5 en 6 jaren jong. Ze spelen op een veld van 20 bij 30 meter. De goals zijn 1 meter hoog bij 3 meter breed. Er wordt gespeeld met 4 veldspelers per team en zonder keeper. Voor deze balkunstenaars betekent dit veel balcontacten, veel doelpunten en minder lopen.

Er worden op een zaterdag 4 teams uitgenodigd om op een sportpark te komen. Er is dus 1 thuisspelende club en er zijn 3 uitspelende clubs. Ze spelen dan elk 3 wedstrijden van 12 minuten, onderbroken door een limonadepauze. Afgelopen seizoen is gebleken dat dit een succesformule is.

Het MP Westerkwartier bestaat nu uit zo’n 25 a 30 teams. De KNVB volgt dit project nauwlettend en is inmiddels in Friesland begonnen met dezelfde opzet voor de kleinste toppers onder ons.

Komende zaterdag is er dan het eindtoernooi op sportpark ‘de Olde Wierden.’ Er zullen meer dan 100 minipupillen het heilige gras van Opende betreden. Ook zullen er deze morgen verschillende verrassingen te beleven zijn………………….. Maar dat blijft een verrassing!

Bij de minipullen is meedoen belangrijker dan winnen. Het is de eerste kennismaking met voetbal, wedstrijdjes spelen e.d.. Het toernooi begint om 9:30 en zal eindigen rond het middaguur.

Alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, pake’s en beppe’s, vriendjes en vriendinnetjes zijn zaterdag morgen van harte uitgenodigd hun toppers aan te moedigen. Voor de mensen uit Opende geldt: Kom alstublieft op de fiets want er is op dit moment weinig parkeerruimte!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht