Coach G.Hiddink laat Peenderdynamite zien in Roderbos.

Wat een avond, prachtig weer, echt gras en in drie wedstrijden 12 punten ongelooflijk. Het vertrouwen in coach Gerrie Hiddink heeft zich uitbetaald in maximaal resultaat. Er was weer heel wat gebeurd de afgelopen week. De coach was na twee ronden niet tevreden over de resultaten en zo werd vandaag de derde keeper van de selectie in de goal gezet. Maar wat had de coach met eerste keeper beer gedaan, kon hij niet of is hij uit de selectie gezet ? Voor tweede keeper Martin had de coach de laatste man positie in gedachten. En zo werd begonnen aan de eerste wedstrijd en net als de vorige keren was Roden de tegenstander. Al na een minuut werd duidelijk dat de coach de afgelopen week bezig is geweest met onze kansen misser Villeneuve, want toen had deze spits de eerste er al in liggen en dit was zeker niet de laatste. Persoonlijke training en donderdagavond niet naar de kantine had duidelijk resultaat. En dan denk je donderdagavond naar de kantine ? Ja daar was een toernooitje georganiseerd (zonder toestemming van Hiddink) onder het genot van een biertje een balletje slaan (schoppen) tegen de volleybal dames.

Met een hoog tempo (in de alcohol dampen) en tikkie takkie werd er op los gescoord en zo stond er na 22 minuten een 7-0 overwinning op het scorebord . Na de wedstrijd werd duidelijk dat Heine onder invloed sterk is in het afronden van kansen met twee goals zette hij vandaag zijn naam in de boeken. Ook Willem en Wietze wisten in dit duel het net te vinden. Edje wist samen met Martin en Mister Heineken de nul te houden en zo werden er weer drie punten bij geschreven in de stand. Op naar de tweede wedstrijd, welke gespeeld moest worden tegen het nog steeds ongeslagen VEV. De peendermantsjes begonnen goed en lieten het balletje rustig rond gaan en deden geen gekke aanvallen op de goalie van VEV. De tegenstander had dit niet verwacht en wisten niet wat ze hier mee aan moesten. Toen ze toch maar probeerden wat meer te aanvallen sloeg Opende gelijk toe en zette de 1-0 op het bord. En wat er toen gebeurde ………….. De wedstrijd op veld 1 werd stil gelegd en er volgde een luid applaus en gejuich voor onze Peendermantsjes. Na ongeveer 2 minuten geklap kon de wedstrijd eindelijk vervolgd worden en ging de strijd verder. VEV leed balverlies, rechtsback van Opende (inmiddels dwarsdoor en vragend om een wissel) geeft de bal lang (bekeken bal en op maat door de kwaliteit van deze speler) op Wietze en tsjakka 2-0. Nog even een paar woordenwisselingen in het veld en de wedstrijd is afgelopen. En wat er toen gebeurde de coach van de Peen kreeg er zelfs kippenvel van. Zowel de selectie van Grootegast als Roden stond ons op te wachten om ons te feliciteren met deze overwinning. Het was dat ze geen pen en papier hadden maar anders …… Jonge jonge het leek wel of dat we de bekerfinale hadden gewonnen. Na deze felicitaties was het tijd om de wedstrijd tegen Grootegast te spelen. De groenen kwamen op voorsprong maar nadat Bas en Pieter ze op conditie hadden gesloopt en de wedstrijd moesten staken in verband met overbelaste spieren. Was het voor de anderen van het team maar een koud kunstje om nog drie keer te scoren. En zo kon er ongeslagen begonnen worden aan de

Bij het binnen komen van de kantine werden we ontvangen met het lied OPENDE IS THE BEST OLE OLE, ongelooflijk de 35+ had weer een topprestatie neergezet. Zo nu tijd voor een biertje, een colaatje en wat bijzondere voorlichting door mister Heineken en niet te vergeten de bitterballen. En waar niemand op gerekend had, was dat de laatste drie punten in de kantine ook nog voor Opende waren. Klokslag elf uur ging het licht uit bij de barkeepers van Roden, en zo deden de Peendermantsjes de frituurpan uit ruimden de glazen op en gingen met een goed gevoel naar huis. Maar was deze avond nou de verdienste van de coach of lag het er aan dat we deze keer geen publiek hadden uit Opende ? Daarom vertellen we maar niet wanneer de volgende ronde is, maar promotie naar de hoofdklasse is nog steeds mogelijk !!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht