Opende A1 kampioen.

Op de allerlaatste wedstrijddag is het de peendermontsjes gelukt het kampioenschap veilig te stellen.
Gomos werd het slachtoffer van de dadendrang van Opende en werd met 1-7 overlopen, alhoewel het de eerste helft nog 0-0 stond. 14.00 was de aftrap in Norg onder prachtige weersomstandigheden. Alles was tot in de puntjes geregeld om er toch maar heel zeker van te zijn dat het allemaal goed zou gaan vandaag. 12.30 uur vertrek vanuit Opende. Eppie Pijpker weer mee als grens, Klaas en Martin als coach op de bank (dachten ze) , de waterzak mee, ballen mee, pasjes mee, kortom alles perfect voor elkaar. We waren echter Opende nog niet uit of de telefoon ging....... HEST DE SHIRTS WOL MEI NOM??????.... WA IKKE??????? JA DIE LIZZE BIE UUS THUUS SUKKEL!!!!!!! Dus op de rem en terug om de shirts te halen. Toch nog ruim op tijd arriveerden we op het sportpark in Norg waar bleek dat er geen kleedkamer beschikbaar was zodat we om moesten kleden in de bestuurskamer. Even later was er dan toch een kleedkamer vrij zodat het hele hebben en houden weer mee kon naar de kleedkamer. Een prima voorbereiding dus voor deze uiterst belangrijke wedstrijd. MAR GOUW EEVM WOT WAARUM RINNE WONT UT IS OL TWINTIG VOOR TWAAEN. Nog even "het hok" weer in, nog even een peptalk van Martin, nog wat geruststellende woorden en dan dr voor. Op het veld aangekomen was "de bank" ingenomen door de harde kern en deze wensten niet te wijken voor Martin en Klaas zodat de beide coaches naast de bank moesten plaatsnemen. Met een kritisch oog werd gekeken naar de basis opstelling en met enig wantrouwen werd dit door de heren "supporters" goedgekeurd. Te veel spanning bij een aantal spelers van de peendermontsjes waardoor de eerste helft het spel er niet echt in kwam. Te veel de lange bal spelen waardoor er ook weer veel balverlies was en er te veel onrust was. En een tegenstander die niet van plan was om mee te werken aan de kampioensaspiraties van de montsjes. Dan plotseling vanuit het niets ging er een gejuich op vanuit het publiek. KAMPIOENEN OLE OLE, KAMPIOENEN OLE OLE. Er was hun ter ore gekomen dat concurrent Zevenhuizen had verloren wat dus zou betekenen dat we kampioen zijn. Martin en Klaas wilden hier echter niet op ingaan en sommeerden de spelers om de aandacht bij deze wedstrijd te houden. Hier moest gewoon worden gewonnen. PUNT. Tot aan de rust werd er echter niet gescoord en koortsachtig werd er overlegt door de beide heren voor wat betreft de tweede helft, dit alles gadegeslagen door de harde kern die zich steeds dichter in de buurt van de leiders begaven.
EERST MAR EEVM EEN BAKJE T. HOE ZIT UT NOU KLAAS?????? BIN WE NOU OL KAMPIOEN OF???? DER WOLLE WE NOU EEVM NET OER PRAATE. GEWOAN DIZZE WEDSTRIED WINNE DON BINNE WE KAMPIOEN ZEIT MARTIN. En probeer nou een beetje te ontspannen want jullie zijn teveel bezig met het kampioen willen worden. Te gespannen zeg maar gerust zenuwachtig. Laat het publiek dat hier is gekomen zien dat jullie het verdienen om kampioen te worden. GJIN GEWOAN LEKKER BOLJE DE TWADDE HELTE. Maar ook de tweede helft wilde het niet echt lukken. Kansjes die normaal gesproken meestal een doelpunt opleverde werden nu niet benut maar gelukkig werd er achterin niets weggegeven dus bleef het maar 0-0. Kleine irritaties richting de scheidsrechter waardoor de sfeer iets grimmiger werd. Zowel Martin als ook Klaas lieten menig maal merken het niet eens te zijn met sommige beslissingen van de scheids. Dat dit meestal geen effect heeft weten we natuurlijk wel maar laten we het maar wedstrijdspanning noemen, slim is het in ieder geval niet. Dan eindelijk in de 62 minuut Arnold die alleen op de keeper afgaat en en en
JAAAAAAAAAAAAAAA HOPPA 0-1. 8 minuten later is het Wilko die met een schitterende lop de 0-2 binnenschiet. JESSS .Nou is het klaar. En dan is er geen houden meer aan voor GOMOS. Uit een voorzet is het Edwin die beheerst afwerkt, ( of Wilko ikweet het niet zeker) 0-3. Een vrije trap voor Gomos betekend de 1-3. Oei UT SIL TOCH NET??????
Maar nee hoor er is geen houden meer aan . de druk is er af. De 1-4 word gemaakt door Wilko ( of Edwin ik weet het niet zeker). Edwin schiet ook de 1-5 tegen de touwen (die weet ik zeker) . Inmiddels is er druk gewisseld door de beide coaches en de harde kern heeft inmiddels "de bank" verlaten en neemt zelfs enige afstand van de beide heren omdat ze er zeker van zijn dat dit niet meer mis kan gaan. B junior Erwin laat zich vanmiddag weer positief zien en dit word beloont met een assist op Mark 1-6 en ook nog een prachtig doelpunt waarmee hij de eindstand bepaalt op 1-7. Een prima speler die al vaker heeft aangetoond moeiteloos mee te draaien met de A 1. Dan klinkt het eindsignaal en is het zeker.... DE SKAAL IS BINNEN. KAMPIONE KAMPIONE OLE OLE OLE. Na de wedstrijd snel douchen en richting huis en dan maar weer voorbereiden op komend seizoen.

GRAPJE . Natuurlijk word er feest gevierd . De spelers van de A,s hadden nog een verrassing voor Martin en Klaas in petto want ze mochten namelijk samen met het team gaan douchen.............. met hun kleren aan wel te verstaan.
Hierna werden ze nog even in het zonnetje gezet en door captein Edwin namens het hele team bedankt voor hun inzet dit seizoen waarna beide heren( en Wietse) een flesje met wat lekkers werd aangeboden waarvoor onze hartelijke dank.
De trekker was besteld dus snel naar Opende want WE GAAN OP DE TREKKER DOOR HET DORP JA WE GAAN OP DE TREKKER DOOR HET DORP. Hierna zijn we nog een paar uurtjes gezellig bij Jessica geweest om het kampioenschap te vieren. De harde kern ging tevreden huiswaarts na dat nog even werd aangemerkt dat het DIT SEIZOEN BEST GENOACH WIE en hier sluiten WIETSE MARTIN EN KLAAS zich graag bij aan. Hoewel ik niet iedereen heb genoemd in dit verslag is het natuurlijk duidelijk dat dit een teamprestatie is waarin iedereen even belangrijk is. Waar het om gaat is dat je probeert om zo goed mogelijk te presteren maar vooral dat je plezier hebt met elkaar en dat je wat voor elkaar over hebt. Ik wil iedereen bedanken voor dit mooie seizoen en ik hoop dat jullie ook volgend seizoen weer allemaal te bewonderen zijn op de peendervelden.
Wij willen iedereen een fijne vakantie wensen en tot volgend seizoen....... en denk erom mensen want ook voor volgend seizoen geld..............KOM OP TIJD WANT VOL IS VOL

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht