Opende A1 vol op koers

De FRIESKE PjELLEN oftewel RWF was dit keer slachtoffer van de dadendrang van de peendermontsjes.
Na 90 minuten stond er een 1-5 uitslag op het digitale wedstrijdformulier.
Een uitslag die trouwens nog hoger had gekund, maar eerlijkheid is niet iets wat in het woordenboek van de grensrechter van de gastheren voorkomt. Zodra er maar enig gevaar dreigde stond de beste man te vlaggen alsof het koningsdag was, terwijl dit volgens mij in April pas het geval is.

Na 5 minuten spelen was het Edwin die zijn man uitspeelde en de voorzet werd door Arnold verwerkt tot doelpunt, 0-1. 14 minuten later de omgekeerde volgorde. Arnold zn voorzet werd door Edwin binnen geknald, 0-2. De (in mijn ogen) beste man van het veld Ties ging vervolgens volgens de scheids in de fout binnen de "16" en besloot tot een (onterechte) strafschop. Deze werd echter gemist dus gerechtigheid. En hoewel er nog volop kansen werden gecreeerd was het in bijna alle gevallen de grensrechter die er een grensrechtersstokje voor wist te steken. Dit werd Martin toch te veel en in niet mis te verstane woorden werd dit dan ook duidelijk gemaakt aan de scheidsrechter. Na een goed gesprek van man tot MARTIN kon er dan toch weer verder worden gespeeld. Steeds weer was het Ties die aan de basis stond van de aanvallende acties van de montsjes, en ook verbaal liet hij zien (en horen natuurlijk) hoe er gespeeld moest worden vandaag. Tot de rust echter werd er niet meer gescoord.

EERST MAR EEVM EEN BAKJE T. En dan het gebruikelijke ritueel. Wat complimentjes hier, wat aanwijzingen daar, verse krachten in brengen, irritaties uitspreken over de grensrechter, Andries die Koen waarschuwt dat hij niet weer de bal voor zn voeten weg moet schieten, kortom het gebruikelijke.

De 2e helft was even weer wennen waarschijnlijk want het wou nog niet echt lukken. Een aanval over rechts kon door Andries alleen worden afgestopt dmv een overtreding. Helaas was deze overtreding binnen de "16" dus opnieuw een (dit keer terechte) strafschop. Dit keer werd er niet gemist, 1-2. NIKS OAN DE HOAN MONNEN. GEWOAN LEKKER BOLJEN BLOWE. Vanaf toen was het Edwin die het kruit, wat ie volgens een verslaggever in z'n benen heeft, liet spreken. Aanval na aanval golfde neer op het vijandelijke doel en 3 keer was hij trefzeker met enkele harde schoten. Hoewel iedereen vandaag een ruime voldoende haalde wil ik toch Ties vandaag aanwijzen als man van de wedstrijd. Positief coachend, hard werkend, aanvallend belangrijk. Zelfs in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Normaliter ontwaakt ie pas na een kwartier.

Natuurlijk was ook de harde kern weer aanwezig om hun kundige en zoals altijd zeer gewaardeerde mening over het geheel te vertellen en ook deze keer kan ik meegaan in hun mening dat UT WER BEST GENOACH WIE.
Volgende week word er gerust waarna we op zaterdag 4 april thuis om 10.30 aantreden tegen TLC.