Opende C1 - Drogeham

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover de eerste oefenwedstrijd van 2015 stond op het programma uit tegen Drogeham.

De vele regen die er vrijdag naar beneden was gekomen, was voor de leider van Drogeham toch aanleiding om even contact op te nemen met de leider van Opende.

Exact kwart over acht zaterdagochtend rinkelde de telefoon, de vraag was of wij er van uitgegaan waren dat de wedstrijd afgelast zou worden ?

De reactie van de leider van onze Peendermantsjes was als volgt; Beste man wij willen altijd voetballen en de wedstrijd moet doorgaan als het kan, ik kan nu niet meer aankomen met de mededeling dat het afgelast is. Deze jongens gaan hier nooit mee akkoord.

Nou als wij dan zo fanatiek waren dan moest de wedstrijd doorgaan op het B veld. Zo kon er toch om negen uur vertrokken worden vanaf het zonnige sportpark de Olde Wieren naar het Doltsje in Drogeham. Na een half uurtje warming-up kon begonnen worden aan de wedstrijd.

Opende ging goed van start en het duurde ook niet lang voordat de eerste goal viel, het was Sander die er als de kippen bij was om de eerste goal van 2015 binnen te tikken. In plaats van lekker doorgaan bleef Opende nog wat te traag in het spelen van de bal. Hierdoor kwam Drogeham ook wat beter in de wedstrijd en kregen ook zij kansen. De ruststand was in het voordeel van Opende en er kon even genoten worden van een bakkie thee en een bakkie koffie voor de leiding. (prima geregeld door de hamsters) Na een kleine wijziging in de opstelling werden de boys het veld weer ingestuurd voor de tweede helft. Ook de tweede helft was Opende weer de betere ploeg en probeerden ook weer de ballen lekker snel te spelen. Al viel dit niet altijd mee op het inmiddels drassig geworden speelveld. Opende wist het net twee keer te vinden in de tweede helft, maar ook Drogeham scoorde en zo was de eindstand 1-5 en had Opende de eerste wedstrijd winnend afgesloten. Drogeham werd bedankt voor het oefenpotje en de goede ontvangst en de peendermantsjes konden tevreden zijn over het vertoonde spel in deze eerste wedstrijd op het veld gelijk na de winterstop. Conclusie was toch wel dat we een betere veldbezetting hadden en dat we ook het meeste balbezit hadden. De volgende oefenwedstrijd is ook alweer geregeld en deze is zaterdag om 9 uur thuis tegen de Feanstars.