Opende D1 alweer de sterkste in het Drachtster bos!!!

Ook deze zaterdagochtend zetten de boys weer koers richting het Drachtster bos. Waar vorige week de lokale helden van D4 de tegenstander waren, moest er dit keer aangetreden worden tegen de selectie van D3.

Peenders maken het zich moeilijk

Nadat de “lifters van C1” ook een plaatsje hadden gevonden in een van de volgauto’s werd er dus koers gezet naar Drachten. De boys hadden er zin in en wisten al snel de tegenstander onder druk te krijgen. Al vlot pakten de Peenders de voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht vandaag. Snel op voorsprong, het betere van het spel, dit moet worden uitgebouwd naar een goede start van de competitie. Met een aantal prima aanvallen kregen de Peenders nog een aantal uitstekende mogelijkheden, maar op de 1 of andere duistere manier wou de bal er niet in. Achterin werd er prima verdedigt en steeds weer naar de voetballende oplossing gezocht. Halverwege het 1e bedrijf ging dit mis, en van de geboden ruimte profiteerde de thuisclub optimaal en trok men de stand weer in evenwicht. Dit leek de Peenders weer wakker te schudden want al snel was er weer de voorsprong. Roan werd de diepte ingestuurd en hield keurig het overzicht. Panklaar werd de bal neergelegd voor Collin die de Peenders dus weer op voorsprong bracht.

Kleurrijke 2e helft

Tijdens de limobreak weer de gebruikelijke tips en hup, naar buiten om de wedstrijd af te maken en de 3 punten in te laden!! De Peenders lieten zien de boodschap duidelijk hebben te begrepen en al snel brak Roan door. Ondanks licht vasthouden door de tegenstander wist hij toch te scoren, maar de “in opleiding zijnde” scheidsrechter besloot anders. Geen voordeel en goal voor de Peenders, maar een vrije trap voor de Peenders…… Nog geen 5 minuten volgde hetzelfde recept, Roan de diepte in en alleen richting keeper. Ditmaal besloot de laatste man om hem maar direct van achteren onderuit te halen. Een terecht fluitsignaal dit keer, en je verwacht daar dan ook een passende actie bij. Waar ook de rapporteur aan de zijlijn een “rode” kaart verwachtte voor de thuisclub, werd er alleen een vrije trap gegeven voor de Peenders. Een merkwaardige beslissing……

Inmiddels was de voorsprong vergoot naar 1 – 3 toen de Drachtsters de helpende hand kregen. In de eigen 16 was het Mels die de bal op de hand kreeg, penalty en ingerukt met een gele kaart…… Tja, dan zitten er een paar kleine “kruidvaatjes” in de Peender selectie die op dit soort momenten weleens tot ploffen willen komen. Alle frustraties werden prima binnenboord gehouden en nadat Raymon de penalty uit zijn goal wist te ranselen, waren het de Peenders die met een mannetje minder nog steeds de betere waren. De geboden kansen werden niet afgemaakt, maar uiteindelijk kon er een terechte 3 – 1 winst genoteerd worden.

Complimenten van de rapporteur

Tijdens het teruglopen naar de kleedkamers kwam de rapporteur nog even naast mij lopen. Hij toonde zich zeer begripvol voor het feit dat er wat “commentaar op de leiding” was vandaag, maar hij had de complimenten voor de boys hoe zij zijn omgegaan met de gemaakte beslissingen!!! Een prima opsteker voor de boys!!!

Volgende week zijn de boys te bewonderen in Opeinde, tegenstanders zijn dan de lokale helden van ONT D1, aanvang 9.00 uur!!

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peendergoals werden vandaag “over de doellijn geschoten” door: Albert Nijboer (1x) Collin Piersma (1x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht